Ξαναπήγαν οι μπουλντόζες στην παραλία της Παχιάς Άμμου!

Ξαναπήγαν οι μπουλντόζες στην παραλία της Παχιάς Άμμου!

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A) ενημερώνει ότι σήμερα ξαναήρθαν μπουλντόζες στην παραλία της Παχιάς Άμμου για τη συνέχιση της κατασκευής του αντλιοστασίου λυμάτων Α44, χωρίς καν να περιμένουν την απάντηση από το Συμβούλιο Επικρατείας στο αίτημα μας για προσωρινή διαταγή ενόψει της αίτησης αναστολής που έχουμε καταθέσει. Καλούμε τους πολίτες να μεταβούν στο σημείο και να δηλώσουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στην χωροθέτηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο Σύλλογος μας έχει αποστείλει χθες και σήμερα μακροσκελές υπόμνημα προς όλες τις αρμόδιες αρχές και τα υπουργεία όπως επίσης και στην επιστημονική κοινότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης και σεόλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Στο υπόμνημα αυτό αναφέρουμε πιθανή εναλλακτική θέση για την κατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων. Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι τασσόμαστε υπέρ του έργου αλλά όχι 40 περίπου μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα, κάνουν μπάνιο παιδιά, γεννούν οι θαλάσσιες χελώνες και φυτρώνουν τα κρινάκια της θάλασσας Pancratium maritimum.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, την ΔΕΥΑΧ και τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν άμεσα την πιθανή ενναλακτική θέση που προτείνουμε και να ζητήσουν επανεξέταση της χωροθέτησης του Α44 και παράταση στην ημερομηνία παράδοσης του έργου. Η κατασκευή του Α44 είχε παγώσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, προφανώς επειδή πρόκειται για μια επισφαλή θέση, καιδεν έχουν εκπονηθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτεςπου θα διασφαλίσουν τη βιώσιμη λειτουργία του.