Ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών του Δήμου Χανίων

Ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών του Δήμου Χανίων

Από τις 10 έως τις 12 Μάϊου 2024 στην καρδιά του Ενετικού Λιμανιού

Ο Δήμος Χανίων, έπειτα από την απόλυτα επιτυχημένη περσινή διεξαγωγή, διοργανώνει και φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών “260KMemories Festival”, το τριήμερο 10-12 Μαΐου 2024, στην Πλατεία Κατεχάκη, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νεκτάριο Ψαρουδάκη, από τις 10 έως και τις 12 Μαΐου, η πλατεία Κατεχάκη θα «πλημμυρίσει» από πενήντα επαγγελματίες, φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Κρήτη που δραστηριοποιούνται στον Εναλλακτικό Τουρισμό – Τουρισμό Εμπειριών, ομιλητές και ειδικά δρώμενα ενώ θα παρουσιαστεί και ειδική θεματική για τους αγώνες δρόμου που πραγματοποιούνται ετησίως στο νησί μας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων «Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ο Δήμος Χανίων παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νεκτάριο Ψαρουδάκη και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων, με μοναδικό σκοπό να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τους δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε όλα τα είδη εναλλακτικού τουρισμού, που τονίζουν και αναδεικνύουν τις ομορφιές της ενδοχώρας και τις εναλλακτικές δράσεις αλλά και όλο τον πλούτο που προσφέρει ο τόπος μας. Μέσω του Φεστιβάλ μπορεί να γίνει μια διασύνδεση με τα καταλύματα ώστε να προσφέρουμε μια συνολική εμπειρία στον επισκέπτη και να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας».

«Το 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών, είναι μια γιορτή του εναλλακτικού τουρισμού, που ενδυναμώνει τους μικρούς επιχειρηματίες αλλά και τη διάθεση μας να αλλάξουμε το μοντέλο τουρισμού. Ο απόηχος του 1ου Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών, μας διαβεβαίωσε ότι το Φεστιβάλ ήταν κάτι που έλειπε από τα Χανιά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ψαρουδάκης, αφού παρουσίασε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, επισήμανε ότι: «Όπως διαπιστώσαμε από το 1ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών, η δικτύωση ανάμεσα στους επαγγελματίες, τους φορείς και τους ιδιώτες, ήταν κάτι που έλειπε. Δεν γνώριζαν πολλές από τις εναλλακτικές εμπειρίες που προσφέρει ο τόπος μας και το Φεστιβάλ τους έδωσε την ευκαιρία, μέσα από τη δικτύωση να εξερευνήσουν νέα μονοπάτια. Αποτελεί επιθυμία μας να αναπτύξουμε ένα μοντέλο τουρισμού, γεγονός που αναδεικνύεται μέσα από το Φεστιβάλ, που θα απευθύνεται σε επισκέπτες του νησιού μας καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Στόχος του 260KMemories Festival είναι η ανάδειξη της δυναμικής των ενεργειών που γίνονται από φορείς και ιδιώτες στην Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οι οποίες παρέχουν στους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους, πληθώρα εμπειριών και εναλλακτικών δράσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μαΐου 2024

Έναρξη 2ου 260Kmemories Festival / 2ο FORUM 260 KMemories

18:00-19:30: Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Χαιρετισμοί

Ομιλίες

  • Νεκτάριος Ψαρουδάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Χανίων «Στρατηγική-Ενέργειες του Δήμου Χανίων για τον Εναλλακτικό Τουρισμό»
  • Σπύρος Σταρίδας, Χαρτογράφος – Γεωγράφος: «Χαρτογραφώντας την Εναλλακτική Κρήτη»
  • Γεώργιος Αφορδακός, Μαραθωνοδρόμος: «Εμπειρίες ενός Μαραθωνοδρόμου»
  • Στυλιανός Χριστινάκης, μέλος Συλλόγου Ορεινού Τρεξίματος « ΡΚΑΛΟΣ» : «Chania Trail Run – Παρουσίαση του νέου Αγώνα»

19:45: Πλατεία Κατεχάκη

  • Εγκαίνια Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5/24

Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories, Πλατεία Κατεχάκη

  • 18:00-22:30: Λειτουργία Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories
  • 19:00: Special Event: «Παρασκευή σαπουνιού με λάδι και στάχτη»
  • 20:00: Special Event: «Slow Food – Μελιτζάνες με χόντρο στην παρασιά»

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5/24

Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories, Πλατεία Κατεχάκη

  • 18:00-22:00: Λειτουργία Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories
  • 20:00: Special Event: «Οινογευσία – Wine Taste Experience»
  • 22:00: Λήξη 2ου 260Kmemories Festival