Ξεσηκωμός στο Λασίθι για το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη “διάσωση” των δομών υγείας

Ξεσηκωμός στο Λασίθι για το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη “διάσωση” των δομών υγείας

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στον κόμβο Ξηροκάμπου στον Άγιο Νικόλαο και οι διαδηλωτές σε κομβόι θα μετακινηθούν στο Σεληνάρι.

Για όλους όσοι δεν διαθέτουν δικό τους μέσο θα υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στις 10 π.μ. στην πλατεία της Νεάπολης και στο Συντριβάνι της Σητείας.

ΗΕπιτροπή Αγώνα Νοσοκομείου Αγίου Νικολάουσε ανακοίνωσή της σχετικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου αναφέρει:

Για το Παλλασιθιωτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι, η προσυγκεντρωση στον Άγιο Νικόλαο θα γίνει στις 11.00 πμ την Πέμπτη 28/3 στον κόμβο Ξηροκάμπου.

Εκεί θα συγκεντρωθούν τα αυτοκίνητα για να γίνει κόμβοι ως το Σεληνάρι ενώ εκεί θα υπάρχουν και διαθέσιμα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να μετακινηθούν με ΙΧ.

Διαθέσιμα λεωφορεία για τη μετακίνησή προς το Σεληνάρι θα υπάρχουν και στο σταθμό του ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου στο Λαγγό από όπου θα μπορούν να επιβιβαστούν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Λεωφορείο θα περάσει και από την πλατεία της Νεάπολης μετά τις 11.00 πμ να παραλάβει πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο προς το Σεληνάρι.

Για επιστροφή τα λεωφορεία θα φύγουν από το Σεληνάρι πριν τις 14.30 και θα έχουν επιστρέψει στον Άγιο Νικόλαο πριν τις 15.00.

Αντίστοιχες προετοιμασίες και προσυγκεντρώσεις θα γίνουν και στην Ιεράπετρα στην κεντρική πλατεία στις 10.00 το πρωί και στη Σητεία στο συντριβάνι επίσης στις 10 το πρωί.

ΗΈνωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίουαναφέρει:

“Το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ), ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της Ένωσης στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, στο Σεληνάρι, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και των νοσοκομείων του Νομού. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια ημέρα στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. του Νομού Λασιθίου, από τις 10.00 έως και τις 15.00, για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νομού για μαζική και δυναμική συμμετοχή:

Για την υπεράσπιση της δημόσιας, υψηλού επιπέδου και δωρεάν υγείας. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Για την άρση της υποστελέχωσης και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων και γενικά των δομών υγείας του Νομού.

Για τις αυξήσεις των μισθών και την βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας των υγειονομικών.

Για την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στην Νεάπολη και για την προστασία των δομών απεξάρτησης του ΚΕ.ΘΕ.Α”.

Την ημέρα της κινητοποίησης οΦαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίουκατέρχεται σε στάση εργασίας, προκειμένου τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 21/03/2024 και αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:

Τρίωρη στάση εργασίας για όλα τα φαρμακεία του Νομού Λασιθίου την Πέμπτη 28 Μαρτίου από τις 11:00πμ έως τις 14:00μμ.
Καλεί τους φαρμακοποιούς–μέλη του σε συμμετοχή στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι.
Στηρίζει οικονομικά την κινητοποίηση καλύπτοντας μέρος των εξόδων της μετακίνησης των πολιτών από τις τρεις πόλεις.
Εκφράζει την στήριξη των κινητοποιήσεων της 28ης/03/2024 για τη υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και στην διεκδίκηση πλήρως στελεχωμένων και λειτουργικών Νοσοκομείων στο Νομό Λασιθίου.
Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

ΤοΣωματείο Φίλων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάουσε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Το Σωματείο Φίλοι Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εκτός από τον αγώνα του για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πάντα σε όλες τις επαφές του με διάφορους φορείς αναφέρεται συνολικά για την περίθαλψη όλων των Λασιθιωτών.
Χαιρετίζομε την σύμπνοια όλων των επιτροπών αγώνα για τα θέματα υγείας.
Πιστεύομε στη συνεργασία όλων των φορέων του νομού μας, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας.
Συμμετέχουμε στην παλλασιθιώτικη κινητοποίηση για την Δημόσια Υγεία που θα πραγματοποιηθεί στο Σεληνάρι στις 28/3/24 και ώρα 12.00 και καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους Λασιθιώτες να συμμετέχουν, έτσι μόνο θα καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι το Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει στο νομό μας και ότι θα αγωνιστούμε να το κρατήσουμε ζωντανό.
Ζητούμε την άμεση επέμβαση της πολιτείας πριν να είναι αργά”.

Κλειστά και τα καταστήματα

Στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία συμμετέχει και οΕμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάουο οποίος σε ανακοίνωσή του καλεί τους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο κάλεσμα του σημειώνει:

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Σεληνάρι στις 28 Μαρτίου. Προς υπεράσπιση του αυτονόητου αγαθού της δωρεάν υγείας. Προτρέπουμε όλα τα καταστήματα να κλείσουν από τις 11:00 έως τις 17:00 σε μια μαζική και δυναμική συμμετοχή στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα με ένα δυναμικό “παρών” από όλους μας”.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και ταΣωματεία Ιδιοκτητών Ταξί Αγίου Νικολαου, Ιεράπετρας, Σητείαςστηρίζοντας τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και των νοσοκομείων του νόμου. Για τον λόγο αυτό συμμετέχουν στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο και προκηρύσσουν στάση εργασίας στον κλάδο την Πέμπτη 28 Μαρτίου από τις 12:00 έως τις 15:00.