Οι διαπιστευμένοι μηχανικοί του Δημοσίου και οι μηχανικοί των δήμων θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα

Μια νέα πλατφόρμα, με την οποία οι διαπιστευμένοι μηχανικοί του Δημοσίου και μηχανικοί των δήμων θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα στο Κτηματολόγιο, ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την ανακοίνωση έκανε από τα Τρίκαλα, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του νέου κτηματολογικού γραφείου στην πόλη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για ψηφιακά θέματα και το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος.

«Ετοιμάζουμε στο Κτηματολόγιο μια νέα ψηφιακή υπηρεσία, μια διαλειτουργικότητα, όπου θα δώσουμε σε διαπιστευμένους μηχανικούς του Δημοσίου και στους μηχανικούς των δήμων τη δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του Κτηματολογίου», είπε ο υφυπουργός.

»Συνεπώς, πολύ απλά ο μηχανικός του Δήμου Τρικάλων θα μπορεί από το γραφείο του, από εδώ, να έχει πρόσβαση στο Κτηματολόγιο και ό,τι χρειαστεί, ένα διάγραμμα, να μπορεί να το εκτυπώσει και να το έχει πολύ γρήγορα άμεσα και στη διάθεση του δημάρχου για να προχωρήσει στον σχεδιασμό του για την πόλη. Αυτές είναι ειδικές δύο ανακοινώσεις για όλη την Ελλάδα».

Μετά τα εγκαίνια του νέου κτηματολογικού γραφείου, ο Γιώργος Στύλιος επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Εκτός από την καινούργια πλατφόρμα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι «σε συμφωνία και σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ θα διοργανωθεί ένα σεμινάριο (webinar) μεταξύ του Κτηματολογίου, των δήμων, των μηχανικών των δήμων, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τις διαδικασίες του νέου Κτηματολογίου, να ενημερωθούν για τον τρόπο που θα πρέπει να γίνονται οι δηλώσεις των δημοτικών ιδιοκτησιών στην κτηματογράφηση, στο Κτηματολόγιο, και έτσι να υπάρξει μια επικοινωνία που θα ωφελήσει και τους δήμους και το Κτηματολόγιο αλλά τελικώς θα ωφεληθεί η χώρα και οι πολίτες».

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι μέγιστης σημασίας η συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Και τούτο διότι, μετά τη συζήτηση και με τον υπουργό κ. Πιερρακάκη, προχωρά η προσπάθεια, να προασπίζουν οι ΟΤΑ τα δικαιώματα και τις ιδιοκτησίες δήμων και, κατ’ επέκταση, των ιδιωτών», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Επίσης, επισήμανε τη δυνατότητα ενημέρωσης όλων, μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, τονίζοντας τη σημασία των δράσεων για την ψηφιακή Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Τρικκαίων και στελέχη του δήμου και της e-trikala παρουσίασαν στον υφυπουργό και τον πρόεδρο της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», Δημήτρη Σταθάκη, δράσεις και προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος, στο control room του Smart Trikala, με έμφαση στο GIS και σε πολεοδομικές εφαρμογές.

Διαβάστε ακόμη

Χάος απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα

Alpha Bank: Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €800 εκατ.

Όμιλος Γκριμάλντι: Ολοκλήρωσε το ναυπηγικό πρόγραμμα επτά ro-ro πλοίων