Τρία ύποπτα μέλη του ISIS συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη, τα οποία –σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- ετοίμαζαν ένα εντυπωσιακό χτύπημα ενόψει της εθνικής επετείου για την ίδρυση του κράτους στην Τουρκία σήμερα.

Οι 3 φερόμενοι ως τζιχαντιστές με τα αρχικά ονόματος H.U, B.Ç. και R.K συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης 29/10 από την αντι-τρομοκρατική υπηρεσία της Γενικής Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης μετά από έρευνες σε 5 διαφορετικές συνοικίες της Πόλης. Η τουρκική αστυνομία κατάσχεσε 1 τουφέκι, 1 πιστόλι, σφαίρες και διάφορα έγγραφα και ψηφιακό υλικό της οργάνωσης.

Οι ύποπτοι παρακολουθούνταν εδώ και μέρες από την τουρκική αστυνομία, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαπιστώσει ότι αφού είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο από τη συνοικία Σαντζάκτεπε, στη συνέχεια το πάρκαραν με ψεύτικες πινακίδες κοντά στη νομαρχία Κωνσταντινούπολης στο Φατίχ.

Ένας εκ των συλληφθέντων ήταν έγκλειστος σε φυλακή για μεγάλο διάστημα λόγω διασυνδέσεών του με το αυτο-αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο αδελφός του δεύτερου υπόπτου είχε σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη Συρία.