Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογούνται η «Νάνσυ» και άλλα 5 μέλη της οργάνωσης - Οι κατηγορίες

Απολογούνται σήμερα οι  άλλοι έξι, που κατηγορούνται ως μέλη του κυκλώματος δημοσίων υπαλλήλων, που εκβίαζε επιχειρηματίες.

Στην ομάδα που θα βρεθεί ενώπιον του δικαστικού λειτουργού είναι και η 43χρονη «Νάνσυ», δηλαδή η δημοτική υπάλληλος που της αποδίδουν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Δύο άτομα προφυλακίστηκαν και έξι αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 10.07.2024 08:30 Κύκλωμα εκβιαστών: «Αν δεν πλήρωνες θα σου έκοβαν πρόστιμο» - Ο ρόλος της «Νάνσυ» και οι απειλές σε επιχειρηματίες

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ.

Το τεφτέρι του κυκλώματος 

Οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη και πολυπλόκαμη δράση «προσφέροντας» έναντι αδρής αμοιβής υπηρεσίες αποφυγής καταλογισμού προστίμων κ.α, σε αρκετούς επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης.

Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε «είσπραξης» και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματα τους. Ένα σημειωματάριο που κρατούσε, δείχνει το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος. Σε αυτό καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς και οι «μισθοί» των εμπλεκόμενων. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις. Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση τους πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δωροληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Τι έδειξε το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Ποια θέματα μπήκαν στο τραπέζι

40dd85da-cabd-4d35-9615-3ed3cc8c227e.jpg

Λειψυδρία: Το... «μαρτύριο της σταγόνας» στις Κυκλάδες - «Η Παναγία να βάλει το χέρι της τον 15Αύγουστο»

0e67c081-8261-40f1-8e62-333377734c06.jpg

Χωρίς ελέγχους και πρόστιμα: Γιατί αντιδρούν οι αυτοκινητιστές ταξί στην τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού

b121dfa8-7c0e-418a-a574-1895dc8be3bf.jpg

Μέτρα στήριξης για μαθητές απομακρυσμένων περιοχών: Επαγγελματικός προσανατολισμός για την Α' Λυκείου και ψηφιακές τάξεις Γυμνασίου

9f3089c5-dcb6-48ce-8096-966fb4984aaa.jpg