Σε ηλικία 77 ετών άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραποείας ιδιωτικού νοσοκομείου στη Λευκωσία, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της** Κύπρου Αλέκος Μαρκίδης.**

Ο Αλέκος Μαρκίδης έδωσε μάχη με τον καρκίνο, ο οποίος τελικώς τον νίκησε. Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές και νομικές προσωπικότητες της Κύπρου με σημαντική συμβολή στην διαδικασία ένταξης της Μεγαλονήσου στην ΕΕ.

Ο Αλέκος Μαρκίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 23 Ιανουαρίου 1943. Σπούδασε νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως δικηγόρος. Την περίοδο 1979-1993 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Συναγερμού και την περίοδο 1993-1995 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος.

Εξελέγη βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1985 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1991. Την 1 Φεβρουαρίου 1995 διορίστηκε Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 23 Απριλίου 2003. Παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2003 ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Μέχρι το τέλος της ζωής του βρισκόταν στη μαχόμενη δικηγορία, ακόμα και όταν η υγεία του κλονίστηκε.

Ειδήσεις σήμερα

Κυβέρνηση εν όψει Συνόδου Κορυφής: Δεν χρειαζόμαστε νέα δάνεια, αλλά επιχορηγήσεις

Κορωνοϊός: Πέθανε 63χρονος στο Θριάσιο - Στα 125 τα θύματα

Επαναλειτουργία δικαστηρίων: Έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα της δημόσιας υγείας