Στη μάχη με τις φλόγες και την αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης.

«Έχουμε μία εικόνα της έκτασης της ζημιάς. Αυτό που κρατώ ως θετικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά, παρότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό, είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εθελοντής πυροσβέστης έσωσε γυναίκα μαζί με το παιδί της – Βίντεο Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα. «Από εδώ και στο εξής θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές, υπεύθυνες για την αποκατάσταση» συμπλήρωσε.

Επιμένει στην υποψία εμπρησμού

Για δεύτερη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε η φωτιά στην Πεντέλη, που προκάλεσε ζημιές και καταστροφές σε Παλλήνη, Γέρακα, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι, να ήταν εμπρησμός.

Παράλληλα, βρέθηκε στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους όσοι πάλεψαν στο πεδίο των πυρκαγιών.

Φωτιά στην Πεντέλη: Καρέ-καρέ τα πύρινα μέτωπα σε Πεντέλη και Ντράφι Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png