Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για το επιτελούμενο πνευματικό και φιλανθρωπικό της έργο

Την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου επισκέφτηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 23 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του στο νησί ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε την ευχή και την ευλογία του Μητροπολίτη Ρεθύμνου Πρόδρομου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, πριν συνεχίσει στον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, το Ηράκλειο.

«Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, 23ης Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος υποδέχθηκε, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Εξοχώτατο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο του κόμματος “Νέα Δημοκρατία”, ο οποίος, επισκεπτόμενος το Ρέθυμνο, προσήλθε για να λάβει την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη και συνεχίζει:

«Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη, εκφράζοντας κατ’ αρχάς τις ευχαριστίες για την τακτοποίηση του επί σειρά δεκαετιών ευρισκομένου σε εκκρεμότητα θέματος των οργανικών θέσεων των Κληρικών και ευχόμενος σε αυτόν κάθε επιτυχία και κάθε προαγωγή του έργου του για το καλό του τόπου και της Πατρίδος μας.

Ο Επίσκοπός μας εξέφρασε την ευχή η χώρα μας να μην ξαναζήσει ποτέ μια τραγωδία όπως εκείνη στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε τον κ. πρωθυπουργό ότι πάντοτε η Τοπική μας Ιερά Μητρόπολη αλλά και σύνολη η Εκκλησία Κρήτης δεν θα παύσουν να επιτελούν το πολυποίκιλο και πολυεπίπεδο έργο τους, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας, με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, σε κάθε ένα άνθρωπο, που είναι έμψυχη εικόνα του Θεού.

Ο Εξοχώτατος κ. πρωθυπουργός, στην αντιφώνησή του, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και την ικανοποίηση και χαρά του για την τακτοποίηση, από την Κυβέρνησή του, του θέματος των οργανικών θέσεων των Κληρικών σε απόλυτη συνεργασία με την Εκκλησία.

Επίσης, ο κ. πρωθυπουργός συνεχάρη για το επιτελούμενο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και σύνολης της Εκκλησίας Κρήτης, τονίζοντας ότι γνωρίζει το έργο που επιτελείται και ότι η Πολιτεία πάντοτε θα βρίσκεται, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, αρωγός στο έργο αυτό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος προσέφερε στον κ. Πρωθυπουργό, ως αναμνηστικά δώρα, το βιβλίο “ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ” του μακαριστού Καθηγητού Γεωργίου Γαλίτη και μία ελαιογραφία του Καθολικού της Ιεράς Μονής Μυριοκεφάλων.