Με φυλακή μοιάζει το σπίτι στο οποίο ζούσε κλεισμένη για 42 χρόνια η 51χρονη γυναίκα στη Λάρισα, καθώς το διαμέρισμα της οδού Ίμβρου που βρίσκεται μόλις 7 λεπτά από το κέντρο τη Λάρισας έχει σιδεριές και αλυσίδες στης αυλόπορτες αλλά και κάγκελα στα παράθυρά του, τα οποία προφανώς είχε τοποθετήσει η 76χρονη μητέρα της.

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές για ποιο λόγο η γυναίκα έμενε για τόσα χρόνια κλεισμένη μέσα στο σπίτι και κυρίως πώς γίνεται κανείς από τους γείτονες να μην είχαν καταλάβει πως ένα κορίτσι ξαφνικά εξαφανίστηκε από προσώπου γης όταν πήγαινε στην τετάρτη δημοτικού και ξαναβγήκε από το σπίτι όταν η μητέρα της πέθανε ξαφνικά στα σκαλιά του σπιτιού.

Δες πόσα εξοικονομείς στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΣύγκρινε Τώρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1, υπήρχε μια θεία της 51χρονης που είχε τσακωθεί πολλές φορές με την 76χρονη μητέρα της γιατί την κρατούσε κλεισμένη στο σπίτι. Η ίδια σημειώνει ότι δεν μπορεί να καταλάβει για ποιον λόγο συνέβαινε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για αυτό που συνέβαινε τρεις φορές και κανένας δεν έδειξε ποτέ πραγματικό ενδιαφέρον, όπως όφειλε να κάνει.

Πλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν αναλάβει το να βοηθήσουν την γυναίκα να μπει ξανά -όσο αυτό είναι δυνατό- στην κοινωνία.

Ο θάνατος της μητέρας αποκάλυψε το σύγχρονο «Κωσταλέξι»

Την υπόθεση έφερε στο φως ο θάνατος της ίδιας της μητέρας, η οποία βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού. Άτομα από τη γειτονιά ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδαν ότι η 76χρονη γυναίκα ήταν πεσμένη στις σκάλες του σπιτιού χωρίς τις αισθήσεις της και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί συνειδητοποίησαν ότι μέσα στο σπίτι ζούσε ακόμα μία γυναίκα για την οποία οι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τίποτα.

Δεν έχει σημάδια κακοποίησης

Αστυνομικές πηγές από την Λάρισα, υποστηρίζουν στο ethnos.gr, ότι δεν υπάρχουν κάποια εμφανή σημεία κακοποίησης στην γυναίκα που να φανερώνουν ότι ήταν κλεισμένη στο σπίτι με τη βία, ωστόσο τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά. Πάντως, οι Αρχές τονίζουν ότι ο θάνατος της μητέρας της οφείλεται ξεκάθαρα σε παθολογικά αίτια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εγκληματική ενέργεια.

Αναπάντητα ερωτήματα

Αρχικά γιατί η μητέρα της δεν είχε ειδοποιήσει κανέναν τόσα χρόνια ότι το παιδί της δεν ήθελε να βγει από το σπίτι. Επίσης, πώς γίνεται όλοι οι γείτονες και οι υπόλοιποι συγγενείς της οικογένειας (πλην της θείας που προαναφέρθηκε) να μην ήξεραν τίποτα για τη γυναίκα. Τέλος, τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο σπίτι και κυρίως στην τρυφερή ηλικία 9 - 18 ετών που η γυναίκα ήταν ανήλικη.

Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές τονίζουν ότι η γυναίκα φαίνεται να είναι καλά στην υγεία της, όμως αναμένεται να ακολουθήσει και ψυχιατρική γνωμάτευση που θα δώσει μια πιο καθαρή εικόνα.

Πηγές από τον δήμο της Λάρισας, δήλωσαν στο ethnos.gr ότι σε εξέλιξη βρίσκεται «κοινωνική έρευνα» για την υπόθεση και πως υπάρχει δυνατότητα η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε κάποια δομή του δήμου εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Παθολογικά τα αίτια θανάτου της 76χρονης μητέρας

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελευθερία Λάρισας», που αποκάλυψε το θέμα, η έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας αποκάλυψε τη φρικιαστική πραγματικότητα, αφού η 51χρονη κόρη της συνταξιούχου είχε να βγει από το διαμέρισμα από την ηλικία των 9 ετών, δηλαδή όταν ήταν μαθήτρια της Γ’ Δημοτικού!

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων κλήθηκε με εισαγγελική εντολή και διερευνά ήδη τις συνθήκες διαβίωσή της 51χρονης η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να έχει αντίληψη της κατάστασης. Ωστόσο, κρίθηκε επιβεβλημένη η κοινωνική διερεύνηση ωστόσο της υπόθεσης ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους εγκλεισμού της γυναίκας, από την παιδική της ηλικία.

Ο πατέρας της οικογένειας έφυγε από τη ζωή πριν από πολλά χρόνια. Μετά την κηδεία της 76χρονης μητέρας, θα πρέπει να εξεταστεί το περιβάλλον στο οποίο θα παραμείνει εφεξής η 51χρονη ενώ στην αστυνομία της Λάρισας παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα ώστε να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της 76χρονης τα οποία, σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις, είναι παθολογικά.

Η νεκρή βρέθηκε από συγγενικό της πρόσωπο ξαπλωμένη στην εξωτερική σκάλα της διπλοκατοικίας. Η ΕΛ.ΑΣ. αποκλείει το ενδεχόμενο ο θάνατός της να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ενώ γιατρός του ΕΚΑΒ βεβαίωσε τον θάνατο της ο οποίος και αποκάλυψε τον εγκλεισμό της 51χρονης κόρης.

Όλες οι ειδήσεις

Fuel Pass: Στα 80 ευρώ το επίδομα βενζίνης στην ηπειρωτική χώρα και 100 σε νησιά

Σύγχρονο Κωσταλέξι στη Λάρισα: 51χρονη ήταν κλεισμένη σε διαμέρισμα για 42 χρόνια – Την ανακάλυψαν επειδή πέθανε η μητέρα της

Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει το τρίτο ζώο σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση

Κέδρος: Η κρυφή παραλία-κόσμημα των Κυκλάδων που ξετρέλανε το Forbes