Την Δευτέρα 01-06-2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Ιωάννης Γουλιδάκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Τσιφετάκη και κλιμάκιο μηχανικών της Π.Ε. Λασιθίου, περιόδευσε στην περιοχή της Σητείας και πραγματοποίησε αυτοψία σε υλοποιούμενα από την Περιφέρεια, έργα και παρεμβάσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή του ‘Ασπρου Ποταμού στο Μακρύ Γιαλό, στην οποία εντοπίζονται στραγγισμένα ύδατα, και πιθανολογείται ο κίνδυνος συγκέντρωσης κουνουπιών με ότι αυτό συνεπάγεται, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, θέμα του οποίου έχει ήδη επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Λασιθίου.

Επόμενη στάση ήταν στην Μαρωνιά, που συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μαρωνιάς κ. Πολυχρόνη Ζερβό, ενημερώνοντας για τις εργασίες σε σχέση με τον Ποταμό Παντελή και την έγκριση πίστωσης 1.450.000 ευρώ για την δημοπράτηση σημαντικών έργων που αφορούν την περιοχή Πισκοκεφάλου μέχρι και Μαρωνιά, και από τον ποταμό Μαρωνιάς προς την περιοχή Χελιδώνες, καθώς και την προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης ύψους 335.000 € για την κατασκευή νέας γέφυρας Αγίου Ιωάννη, για τα προγράμματα τεχνικού χαρακτήρα που αφορούν τον Δήμο Σητείας και έχουν δρομολογηθεί , και αυτά που είναι σε σχεδόν έτοιμα να μπουν στην φάση υλοποίησης και αφορούν βελτιώσεις οδοστρώματος, τεχνικών χαρακτηριστικών και δρόμων. Επίσης έγινε ενημέρωση για την προγραμματική σύμβαση με το ΕΛΚΕΘΕ και το κονδύλιο των 36.000 € που αφορά την προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων από τον λαγοκέφαλο στα αλιεύματα και τους αλιείς.

Την Τρίτη 02-06-2020 επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, και συζήτησαν τρέχοντα θέματα που αφορούν τον Δήμο Ιεράπετρας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την δομή του «Ορφανουδάκειου Γηροκομείου Ιεράπετρας», η εξέλιξη των εργασιών στο νεόδμητο ΚΔΑΠ ΑμέΑ, και η επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, στο Νησί Χρυσή. Επίσης συζητήθηκε η μεταφορά του νερού ύδρευσης από την περιοχή Σαρακίνας με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, και η ένταξη του σχεδιαζόμενου ύφαλου κυματοθραύστη σε πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη για την επικείμενη εγκατάσταση εργολάβου για την ανασκαφή στον Άγιο Ανδρέα, τις κλαδοκοπές, τις επιδιορθώσεις του ασφαλτοτάπητα και την διευθέτηση του ρέματος Αγίου Ανδρέα.

Την Παρασκευή 05-06-2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, συμμετείχε σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ και ζήτησε να ενημερωθεί για τους αγωγούς μεταφοράς νερού από το Φράγμα Αποσελέμη σε Ελούντα και Κριτσά, των οποίων η κατασκευή εκκρεμεί παρά την υφιστάμενη επάρκεια ύδατος που παρατηρείται. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι αναγκαία και επιτακτική η ενημέρωση εξαιτίας της διαρκούς αύξησης ζήτησης νερού από τις παραπάνω περιοχές. Ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού για την επικείμενη, μετά από συνεννόηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Αρη Παπαδογιάννη, μιας οργανωμένης συζήτησης για όλα τα έργα αρμοδιότητας του Οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί στον ‘Άγιο Νικόλαο σε χρόνο που θα συναποφασισθεί.

Tέλος από την αρχή της εβδομάδος, ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του ως νέος Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, ο δικηγόρος Νίκος Παπαδάκης.