Λιποθύμησε και… περίμενε! Μήπως είναι η στιγμή να δημιουργηθεί Σταθμός ΕΚΑΒ στο Ακρωτήρι;

Μία καταγγελία που φέρνει στην επιφάνεια το κενό που υπάρχει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ακρωτήρι κάνει επώνυμα στο PARAKRITIKA.GR αναγνώστης (τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας).

Ο αναγνώστης ήταν επιβάτης σε πτήση από Αθήνα για Χανιά και είχε μέσα στο αεροσκάφος ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Όπως αναφέρει, το πλήρωμα του αεροπλάνου της Aegean (όπως του είπε η σύζυγός του γιατί ο ίδιος δεν είχε τις αισθήσεις του) λειτούργησε άψογα και άκρως επαγγελματικά, προσφέροντας τις α’ βοήθειες και χορηγώντας οξυγόνο.
Παράλληλα, ζήτησε με ανακοίνωση στο αεροσκάφος, αν υπήρχε γιατρός στην πτήση. Οντως υπήρχε και βοήθησε και αυτός
“Παρέμεινα περίπου 20 με 30 λεπτά, απ’ ότι μου είπαν, μέσα στο αεροσκάφος και κατόπιν με μετέφεραν στο ιατρείο του αεροδρομίου., όπου περίμενα αρκετή ώρα για να έρθει το ΕΚΑΒ να με μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων, γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο “Δασκαλογιάννης”. Και ρωτάω σαν ασθενής, αν ήταν πιο σοβαρά τα πράγματα θα είχα πεθάνει; Αν ήταν κάτι πιο σοβαρό που έχρηζε άμεσης βοήθειας, θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στο αεροδρόμιο ή και πάλι θα ήταν αργά;”, τονίζει ο κ. Μ.Π.
“Πέρα από το άγχος και την στεναχώρια, χαίρομαι που τουλάχιστον σήμερα έχω τις αισθήσεις μου. Σκέφτομαι όμως ταυτόχρονα αν θα ήμουν στη ζωή αν μου συνέβαινε κάτι πιο σοβαρό και καλώ κάθε αρμόδιο, είτε είναι διευθυντής, δήμαρχος, περιφερειαρχης, υπουργός, πρωθυπουργος να μου δώσει απαντήσεις σε κάτι τόσο αυτονόητο, που είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν κατηγορώ κανέναν, απλά θέλω να προλάβω τον επόμενο”, προσθέτει.
“Και δεν ξέρω αν είχε γιατρό το αεροδρόμιο. Απλά είχα ξαπλώσει σε ένα κρεβάτι μου, πήραν την πίεση και περίμενα. Είπαν δε στη σύζυγό μου αν ήθελε να με μεταφέρει αυτή στο νοσοκομείο για να μην περιμένω το ασθενοφόρο. Και φυσικά αρνήθηκε να πάρει την ευθύνη. Για τον τόπο μου τα Χανιά το αρνούμαι να συμβαίνει όλο αυτό”, καταλήγει.
Δεδομένου ότι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η κίνηση στο “Δασκαλογιάννης” ανεβαίνει κατακόρυφα, ενώ οι παραλίες του Ακρωτηρίου είναι πολλές και τα περιστατικά πνιγμών ενδεχομένως να είναι αρκετά, συν βεβαίως την διαρκώς ανοδική τάση σε δημιουργία κατοικιών, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τη δημιουργία ενός σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή;