Τις προτάσεις του για το μέλλον της παράταξης και της χώρας παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ **Ανδρέας Λοβέρδος, **κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

Ξεκινώντας με αναφορές στη Φώφη Γεννηματά ο θάνατος της οποίας «δονεί την παράταξη», και με σύνθημα τη φράση «Αλλαγή είναι η Αλήθεια» ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι στόχος των προτάσεών του είναι η παράταξη «να έχει καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, να γίνει ο προοδευτικός πρωταγωνιστής που λείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή».

Για αυτόν τον λόγο, ο κ. Λοβέρδος πρότεινε αλλαγές στην οργανωτική οργάνωση του κόμματος, που θα καθιερώσουν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, ενώ εξήγγειλε το «ξήλωμα» των κομματικών μηχανισμών, με στόχο την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει, «στον Λαό και στα μέλη του». Μάλιστα στις προτάσεις του προτείνει την διεξαγωγή διαδικτυακών δημοψηφισμάτων, στα οποία θα τίθενται όλα τα ερωτήματα, ακόμη και ζητήματα συνεργασιών με άλλα κόμματα.

Αναφορικά με τις συνεργασίες, ο κ. Λοβέρδος άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο βλέπει ως υπαρξιακό αντίπαλο.

«Εμείς λέμε όχι στον υπαρξιακό μας αντίπαλο που είναι ο λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι κόμμα προοδευτικό», είπε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο πλαίσιο χαρακτήρισε τη Δεξιά ως τον «παραδοσιακό μας ιδεολογικό αντίπαλο», με στόχο το ΠΑΣΟΚ να καταστεί δύναμη εξουσίας. «Άλλωστε κάνεις από τους έξι υποψήφιους σήμερα δεν θέτει θέμα συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ και η ίδια το αποκλείει», πρόσθεσε.

«Εμείς θα βάλουμε κόφτη στη λεηλασία της παράταξης και των στελεχών της τόσο από τον Τσίπρα όσο και από τον Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Οι προτάσεις του για το κόμμα

Με έντονο άρωμα ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε τις προτάσεις του για το εσωτερικό του κόμματος, λέγοντας πως όραμά του είναι το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα να είναι ένας σύγχρονος ενεργός οργανισμός, χωρίς κλειστές συσκέψεις στο γραφείο του εκάστοτε προέδρου. Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε για τους κομματικούς μηχανισμούς και στις εξαρτήσεις από κάθε μορφής συμφέροντα. «Λέμε ναι σε ένα κόμμα συλλογικό, ανοικτό, συμμετοχικό, κινηματικό», επισήμανε, προσθέτοντας ότι επιδιώκει ένα ανοιχτό και ψηφιακό κόμμα άμεσης Δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του **ΚΙΝΑΛ **πρότεινε την εκλογή οργάνων με διαφάνεια και διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και αποφασιστικά εσωκομματικά δημοψηφίσματα σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Στις οργανωτικές αλλαγές, πρότεινε νέα όργανα και ριζική καθιέρωση της άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας, όπου τα μέλη θα έχουν λόγο σε διαβουλεύσεις. Μάλιστα τα μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν ακόμη και σε ερωτήματα όπως η συμμετοχή σε κυβερνήσεις.

Αναφέρθηκε και στη διάσταση του πατριωτικού κόμματος, λέγοντας ότι «πατριωτικό είναι το κόμμα που βάζει την πατρίδα πάνω απ’ όλα», με την Παιδεία να συμβάλλει στην εθνική αυτογνωσία.

«Δεν χωράμε στο κοστούμι του κομπάρσου»

«Το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα επιδιώκει να κυβερνά. Δεν χωράμε στο κουστούμι του κομπάρσου», πρόσθεσε.

Ως στοίχημα έθεσε την μεταρρύθμιση του κόσμου της εργασίας, με καλύτερο και αναβαθμισμένο συνδικαλισμό και προτεραιότητα των συλλογικών συμβάσεων σε συνδυασμό με ευελιξία για όσους την επιλέγουν. Επίσης, τόνισε ότι οι κοινωνίες και οι οικονομίες πρέπει να στηρίζονται στην παραγωγή βιομηχανικών και αγροτικών οικολογικών προϊόντων κι όχι στο εικονικό χρήμα.

Στο φορολογικό, απέρριψε την επίπεδη φορολογία και πρότεινε την προοδευτική ανά εισοδηματικές κλίμακες φορολογία, σε συνδυασμό με μείωση φορολογικών συντελεστών για κέρδη που επανεπενδύονται, κυρίως αυτά που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους, αλλά και την μέριμνα για δημόσιο δίκτυο παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ειδική δέσμη προτάσεων παρουσίασε ο κ. Λοβέρδος για τη γραφειοκρατία, καθώς όπως είπε, η αντιμετώπισή του αποτελεί για τον ίδιο κεντρικό στόχο. «Είμαι αποφασισμένος να πολεμήσω την καθυστέρηση, τις αναβολές, τις αγκυλώσεις που ταλαιπωρούν και τελικά εξαντλούν τον πολίτη», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα τρία δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (Video)

Γεωργιάδης για εξαίρεση εκκλησιών από τα μέτρα: «Θα κάναμε έλεγχο την ώρα της Θείας Λειτουργίας;» (Video)

Κορωνοϊός – Σκέρτσος: «Οι ιερείς είναι σε μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένοι – Ζωτική ανάγκη η εκκλησία»

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

TAGS: