Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα ΓΑΛΛΙΑ Εμανουέλ Μακρόν

Μακρόν Θα είμαστε αδυσώπητοι απέναντι στον αντισημιτισμό

Μακρόν  Θα είμαστε αδυσώπητοι απέναντι στον αντισημιτισμό

Η Γαλλία θα καταπολεμήσει με αποφασιστικότητα τον αντισημιτισμό, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας την αύξηση περιστατικών μίσους με στόχο τους εβραίους μετά την 7η Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ και οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας.

Έκτοτε έχουν καταγραφεί 1.159 αντισημιτικές πράξεις στη Γαλλία, τριπλάσιες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν. Μεταξύ αυτών, ήταν βανδαλισμοί με γκράφιτι που περιελάμβαναν σβάστικες ή αστέρια του Δαβίδ, προπηλακισμοί και επιθέσεις.

«Ο αντισημιτισμός επανεμφανίζεται… στον λόγο, στους τοίχους…», είπε ο Μακρόν και συμπλήρωσε: «Η Δημοκρατία δεν συμβιβάζεται και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί. Θα είμαστε αδυσώπητοι απέναντι σε εκείνους που κουβαλούν τέτοιο μίσος».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη