*«Αναγκαία αλλά επώδυνη», χαρακτηρίζει την αύξηση της θητείας από 9 μήνες σε 12 ο Νίκος Μανωλάκος, βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν υποστεί μια υποστελέχωση προσωπικού αλλά και μέσων. Η κυβέρνηση όπως σημείωσε, εξήγγειλε 6 προτάσεις τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα στις οποίες είναι η αύξηση της θητείας, η εθελοντική στράτευση γυναικών και η υποχρεωτική στράτευση στα 18, την οποία ο κ. Μανωλάκος στηρίζει όπως δήλωσε. Εξήγησε δε, πως «η απειλή της Τουρκίας» που βρίσκεται απέναντι μας, βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την επιτάχυνση των διαδικασιών.

protothema · 2021.01.12 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Δεν έκρυψε παράλληλα και την ανησυχία του, καθώς όπως είπε σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διερευνητικές επαφές των Αθήνας-Άγκυρας δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει. «Η Τουρκία είναι απέναντι και είναι έτοιμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μανωλάκος, κατηγόρησε παράλληλα την Άγκυρα πως εργαλοποιεί το μεταναστευτικό προς όφελός της στις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την άποψη του, η Τουρκία έκανε επίθεση φιλίας στην Ευρώπη, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει καθώς είναι απομονωμένη, αλλά αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Με εξπρές διαδικασίες το νομοσχέδιο για τα Rafale - Σήμερα και η συζήτηση για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

«Βαβυλωνία» το Νομοσχέδιο ΑΣΕΠ: Οι ξένες γλώσσες Βορίδη, τα «Γαλλικά» Πολάκη και τα «Λατινικά» Ζαχαριάδη

Σε ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες για την κακοκαιρία - Πού θα «χτυπήσει» σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr*