Νέοσεμινάριο για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία Κρήτης από Δευτέρα 16Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης τουελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων που έχει πει ο Μαστρομανώλης το σεμινάριο θαακυρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες υπεύθυνοςκ. Νίκος 6951419511.

Ο κύριος Μανώλης Πιπεράκης ή αλλιώς γνωστός ως Μαστρομανώλης γεννήθηκε καιζει σε ένα μικρό χωριό του Νομού Ηρακλείου τις Άνω Ασίτες. Έμαθε τη τέχνητου “πετρά” πριν περίπου 60 χρόνια. Πριν ακόμα πάει στο δημοτικό τοπαιχνίδι του ήταν χώμα και πετραδάκια. Όταν ήταν στο δημοτικό είχε πάρει ένα κουτάλι το είχε κάνει πλάκα σαν μυστρί και το είχε πάνταμέσα στη σάκα του.

Η πέτρα είναι ένα υλικό που το αγάπησε και το αγαπάει τώρα ακόμα πιο πολύγιατί είναι διαχρονικό και ακατάλυτο. Μπορείς να πάρεις ένατσούρλο και να τον κάνεις να σου μιλήσει. Δέθηκε με το γερό αυτό υλικόκαι κατέγραψε όλα τα μυστικά του. Έγραψε και βιβλίο για να διαδώσει την τέχνηκαι τα μυστικά της, ξεκίνησε σεμινάρια σε εκκολαπτόμενους μαστόρους. Έτσιβρέθηκε σήμερα να διδάσκει στην Ελλάδα το σωστό κτίσιμο της πέτρας.

Ο ίδιος είχε πει κάποτε : «Πιστεύωότι υπάρχουν ακόμη παλαιοί μάστορες ίσως και καλύτεροιαπό εμένα αλλά δεν λένε εδώ είμαστε και εμείς. Μακάρι να γινόμαστε πολλοί νααφήσουμε δυνατή παρακαταθήκη καλού κτισίματος στης επόμενες γενιές. Είναιμεγάλη τιμή για μένα που εκπροσωπώ τους παλαιούς μάστορες και δενπαραλείπω ούτε λέξη από αυτά που μου έμαθαν και είχαν μάθει και αυτοί από άλλους. Με στόχοκαι σκοπό να διδάξω αυτό που αγαπώ, το κτίσιμο με πέτρα, οργάνωσα και θασυνεχίζω να οργανώνω σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας σεμινάρια.»