Ευχάριστες εικόνες με κοινωνικό αποτύπωμα σήμερα στην πλατεία Λιονταριών, στο Ηράκλειο και σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης μοίραζαν φυλλάδια και έδιναν οδηγίες για την επανεκκίνηση της καρδιάς και την σωτήρια χρήση των απινιδωτών.

Το ενδιαφέρον των διερχόμενων, μικρών και μεγάλων ήταν θερμό, και συμμετείχαν στην επιτυχημένη δράση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιων και του τμήματος ιατρικής -καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να γίνουν γιατροί και να σώσουν ζωές συνάνθρώπων σε μια δύσκολη στιγμή καρδιακής δυσλειτουργίας-ανακοπής.

foitites-iatrikis-mathimata2.jpg

Το σύνθημα της δράσης ήταν “Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή” και έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς.

Παρόντες στις δράσεις που έγιναν σε κεντρικά σημεία της πόλης,ήταν η αρμόδια Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλειου Ρένα Παπαδάκη, η καθηγήτρια αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου και ο Δντης ΤΕΠ του Βενιζελείου, αναισθησιολόγος Όθωνας Φραϊδάκης, οι οποίοι μίλησαν με τους πολίτες και εξήγησαν την σημαντικότητα της δράσης, που σώζει ζωές.

Παράλληλα αναφέρθηκαν τις 7 θέσεις που είναι εγκατεστημένοι απινιδωτές, δηλαδή σε Λιοντάρια, πλατεία Δασκαλογιάννη, πλατεία Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ,Αγ Μηνά, Πλατεία Κορνάρου, π.Δημαρχείο Αλικαρνασσού.

foitites-iatrikis-mathimata3.jpg

foitites-iatrikis-mathimata4.jpg

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο