«Ο πλανήτης κατεβαίνει σε απεργία», γράφει το CNN απεικονίζοντας στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες από διαδηλώσεις μαθητών σε όλο τον κόσμο.

Οι μαθητές απεργούν και στην μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου, την Ινδία: εκεί όπου εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Τα μηνύματα που αναρτώνται στο Twitter από την Greenpeace δείχνουν ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν πλέον φθάσει στα όριά τους.

Κινητοποιήσεις μαθητών από Αυστραλία:

Ok Melbourne, the March started early and there are thousands now just arriving and trying to get in to Treasury Gardens. The queue down Collins street goes down to Swanston St 😳#ClimateStrike #Melbourne pic.twitter.com/kOJ3JDgwTW

— Nigel M-K (@Nigelmk1) September 20, 2019

1000s in Adelaide for #ClimateStrike #sdoh @WePublicHealth pic.twitter.com/Pe33QWXc8s

— Miriam Vandenberg (@MiriamDVDBerg) September 20, 2019

Διαδηλώσεις και στο Βερολίνο:

«Πού είναι το δικαίωμά μου να αναπνέω;», γράφει ένας Ινδός χρήστης.

Στο πλευρό των νεαρών διαδηλωτών που έχουν κατακλύσει τους δρόμους βρίσκονται και εργαζόμενοι των εταιρειών τεχνολογίας, όπως της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

Στο Σύνταγμα και οι Έλληνες μαθητές:

Στους δρόμους και οι μαθητές στην Ινδία:

“My future is being stolen from me and I am here to take it back,” says Veer Ojas, student activist from @ClimateActionGG #GlobalClimateStrike pic.twitter.com/yg02cGJ26K

— Greenpeace India (@greenpeaceindia) September 20, 2019

Κινητοποιήσεις σε Ινδονησία και Τουρκία:

Πάνω από 1500 υπάλληλοι της Amazon δεν θα προσέλθουν σήμερα στην εργασία τους, όπως αναφέρει το CNN. Αλλά και εργαζόμενοι της Microsoft θα κατέβουν στους δρόμους. «Η ρύπανση βλάπτει τους ανθρώπους», είναι το κεντρικό σύνθημά τους.

Εργαζόμενοι της Google θεωρούν ότι η τεχνολογία δεν είναι «πράσινη».

Στο πλευρό των νεαρών διαδηλωτών, Amazon, Facebook και Microsoft

«Υποστηρίζουμε τους φοιτητές και τους συναδέλφους μας υποστηρίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον - δεσμευόμαστε για τολμηρή δράση σε ολόκληρη την τεχνολογική βιομηχανία και πέραν αυτής», γράφουν σε μηνύματά τους στο Twitter.

Εργαζόμενοι στο Facebook και το Twitter δεσμεύθηκαν επίσης να απεργήσουν και αυτοί σήμερα.