Η δοκιμασία του τηγανητού αυγού, γνώριμη στους θιασώτες του «MasterChef», ήταν εκείνη που στο επεισόδιο της Παρασκευής (23/4) ξεκαθάρισε το ποιος διαγωνιζόμενος περνά στη δεκάδα του «MasterChef 5» και ποιος θα παλέψει για την παραμονή του στο ριάλιτι μαγειρικής του Star. Πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση είναι ο Παύλος Χάππιλος.

Οι μπλε έχασαν με 13 μονάδες διαφορά στο πλαίσιο της ομαδικής δοκιμασίας με τίτλο «Η μάχη του τοίχου». Κατόπιν, οι Διονύσης, Ιωάννης, Αλέξανδρος, Ανούς και Σκορδάκης εξασφάλισαν μία θέση στη δεκάδα του «MasterChef 5». Στο Top-10 του ριάλιτι μαγειρικής χωρίς να μαγειρέψει, μιας και εξαιρέθηκε από τη δοκιμασία, ήταν και το φαβορί Μαργαρίτα Νικολαΐδη.

Ο Τζιοβάνι αναδείχθηκε νικητής στη μάχη του τηγανητού αυγού και πήρε το εισιτήριο για τη δεκάδα. Αντιθέτως ο Παύλος δεν κατάφερε να παραδώσει τα είκοσι αυγά, χάνοντας από τη Λία. Η ομάδα των μπλε θα ψηφίσει τη Μ. Δευτέρα για να αναδείξει τον δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση, ανάμεσα σε Μαρίνα, Τζαμάλ και Λία, καθώς ο Τζιοβάνι φοράει τη λευκή ποδιά της ασυλίας.

Δύο θα είναι οι παίκτες που θα διαγωνιστούν για την παραμονή τους στο MasterChef! Η κόκκινη ομάδα, που κέρδισε στη δοκιμασία, είχε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία στο εστιατόριο «Artisanal», παρουσία του ιδιοκτήτη, Φώτη Σεργουλόπουλου. «Ο κόσμος θα σας κρίνει αυστηρά. Γι’ αυτό πρέπει να είστε σίγουροι γι’ αυτό που κάνετε» τους είπε μεταξύ άλλων.

MasterChef backstage: Οι παίκτες σχολιάζουν την επιστροφή της Μαρίνας και την αποχώρηση της Μαρίας

Στη «Φωλιά των Κου κου» έκαναν δηλώσεις οι παίκτες του MasterChef για τις τελευταίες εξελίξεις στο ριάλιτι μαγειρικής. Ο Παύλος Χάππιλος είπε ότι καλωσόρισε τον Γιάννη στο σπίτι γιατί «είναι ένας άνθρωπος που μιλάμε και περνάμε καλά». Η Μαρίνα Ντεμολλάι είπε: «Σε σχέση με τους ανθρώπους είχα πέσει 100% μέσα. Άσχετα αν κάποιοι κρύβονται. Οπότε δεν έχω καμία ενοχή για αυτά που έχω πει γιατί είναι η αλήθεια, εγώ είμαι καλυμμένη. Κανένας δεν χάρηκε που επέστρεψα. Ο Διονύσης προσπάθησε να πάρει κάποιες πληροφορίες για το τι γίνεται έξω και του είπα ότι ο κόσμος τον έχει καταλάβει οπότε συνέχισε έτσι θα τα πας μία χαρά».

Σύμφωνα με τη Λία, η Μαρίνα έχει επιστρέψει διαφορετική. «Μας έχει πλησιάσει όλους, πράγμα που δεν έκανε πριν. Δεν θέλω να κρατάω κακίες, αλλά είναι δύσκολο να ξαναεμπιστευτείς κάποιον. Τη βλέπω καλοπροαίρετη την αλλαγή της μαρίνας» είπε η Λία. Η Μαργαρίτα με τη σειρά της είπε: «Με είπατε γκρίνια! Εγώ απλά είπα ότι με πάνε μια από δω, μία από εκεί». Ο Αλέξανδρος είπε: «Δεν θέλω να εμπλακώ σε οτιδήποτε. Ξέρω ότι είμαι μόνος μου. Ατομικό είναι το παιχνίδι. Έδωσα σημασία και σε κάτι άλλο πέρα του μαγειρικού και με “έφαγε”. Πχ η Κωνσταντίνα ήταν αυτή που είχε αλλάξει την ψήφο της και με έκανε να καταλάβω ότι φιλία δεν υφίσταται».

Ο Τζαμάλ είπε ότι ο Στέφανος και η Μαρία αν και είχαν πλεονεκτήματα στη μονομαχία κατάφεραν να χάσουν. «Για τη Μαρία γστεναχωρήθηκε, γιατί τα πήγαινα πιο καλά, αλλά με τον Στέφανο θεωρώ πως ήταν αρκετά τυχερός που κατάφερε να φτάσει ως εδώ. Ο Στέφανος και η Μαρία ήταν τα παιδάκια του σπιτιού, τα πιτσιρίκια, με τη μικρότερη εμπειρία και την πιο μεγάλη γλώσσα». Ο Διονύσης ανέφερε ότι μεγάλη αλλαγή είδε στον Αλέξανδρο και ότι «η Μαρίνα μπήκε μία αγία μέσα στο σπίτι. Θέλει να τα έχει καλά με όλους, σαν να μην έχει γίνει τίποτα, σαν να μην έχει ειπωθεί τίποτα ποτέ».

Μεγάλο πλήγμα η αποχώρηση της Μαρίας

Τέλος, ο Ιωάννης απαραδέχθηκε ότι βγαίνοντας από το ριάλιτι είδε τα πάντα από το MasterChef. «Δεν με αγγίζουν καν αυτά που έχει πει η Μαρίνα πίσω από την πλάτη μου. Η Λία έχει αρχίσει και μου το χαλάει. Δεν έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί της, αλλά κατάφερε και μπήκε στους 8, και λέει “δεν μπορώ”, “θέλω να φύγω” και λοιπά. Άλλοι παρακαλάνε να μπουν στους 8 και εσύ δεν το εκτιμάς». «Στεναχωρήθηκα πολύ με την αποχώρηση της Μαρίας. Ήταν το τελευταίο άτομο που μου είχε μείνει και μπορούσα να μιλάω ελεύθερα και είναι ένα μεγάλο πλήγμα αυτό για μένα, αλλά δυστυχώς πρέπει να το ξεπεράσουμε» είπε ο Ιωάννης.