Με τη λήξη του προηγούμενου κύκλου** MasterChef**, οι τρεις chef κριτές του μαγειρικού διαγωνισμού, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ήξεραν ήδη ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο στο MasterChef 5.

Μέσα από απρόσμενες αλλαγές, ο μαγειρικός πήχης ανεβαίνει αρκετά ψηλά και τα δεδομένα γίνονται ακόμα πιο απαιτητικά. Εκείνοι, που θα βρεθούν στην κουζίνα του MasterChef 5 με την πεποίθηση ότι τα πράγματα είναι εύκολα, δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία. Το έπαθλο των 50.000 ευρώ θα έρθει στα χέρια εκείνου ή εκείνης, που το θέλει πολύ αλλά και που αντέχει περισσότερο.

Τα πιάτα, στα οποία θα εμπεριέχεται η μαγειρική σοβαρότητα, η αυτοπεποίθηση, οι φιλοδοξίες, η νοστιμιά αλλά και το ταπεραμέντο των φιλόδοξων μαγείρων, ίσως να αποδειχτούν καλύτερα και να προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Οι συνθήκες είναι σίγουρα ακόμα πιο δύσκολες και οι κριτές δεν σκοπεύουν να χαριστούν σε κανέναν. Ένα πιάτο, που θα καλύπτει τα αυστηρά μαγειρικά κριτήρια και των τριών chef, ίσως να δώσει σε κάποιον ή κάποια απευθείας το εισιτήριο για τη διαγωνιστική ομάδα του MasterChef 5.

Σε μια εποχή, που τίποτα δεν είναι πια το ίδιο, πώς θα μπορούσε να παραμείνει ίδιο το MasterChef 5; Δίχως πλέον ομάδες, οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι θα προχωρήσουν μέσα στο παιχνίδι χωρίς την ιδιαίτερη καθοδήγηση ενός μέντορα.

Σαράντα λεπτά, μία ευκαιρία! Τρεις διαγωνιζόμενοι έχουν ήδη εξασφαλίσει λευκές ποδιές και άλλοι έξι έχουν πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του bootcamp!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr