Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει, ως προβλέπεται σύμφωνα με το ΦΕΚ 1682/τ.Β/24-04-2021 ότι είναι σε αναστολή οι αγορές αρ. 37 & 38 Ν. 4497/2017 (εμποροπανήγυρεις), σύμφωνα με αυτό ματαιώνεται η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Πρόκειται για μια παραδοσιακή γιορτή, όχι μόνο των συντοπιτών μας αλλά και πολλών αποδήμων, άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και τη διατήρηση της ιστορικής μας παράδοσης .

Η ιστορική εμποροπανήγυρη, συνυφασμένη με την τοπική οικονομία και τα έθιμα του τόπου μας χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, όπως αναφέρει και ο Άγγλος περιηγητής Spratt.

Το παραδοσιακό Παζάρι των Βουκολιών, τόπος συνάντησης και κοινωνικής χαράς, είναι μια παράδοση που επαναλαμβανόταν συνεχώς ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ιστορία μας.

Πέρυσι και φέτος, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, στα οποία όλοι υπεύθυνα συμμετέχουμε ώστε να βοηθήσουμε στην πρόληψη της μετάδοσης του ιού covid-19, δεν θα πραγματοποιηθεί .

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες που μας τιμούσαν κάθε χρόνο με την παρουσία τους, να έχουν Υγεία και δίνουμε ραντεβού τη Μεγάλη Παρασκευή του 2022, να είμαστε όλοι εκεί παρόντες και έως τότε να στηρίζουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγιο Φως: Φθάνει στην Ελλάδα το απόγευμα του Μ. Σαββάτου

Κρήτη - κορωνοϊός: 43 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ