Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχές της Αττικής. Η πρώτη εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον δήμο Ασπροπύργου. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, επιπλέον 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ και ένα ελικόπτερο. Η δέυτερη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάτω Σούλι στον Μαραθώνα, επίσης σε αγροτοδασική έκταση. Κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Λίγη ώρα αργότερα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατάνια, του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη. Μία τέταρτη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 16.30 στην περιοχή της Προκοπάτα στην Κεφαλονιά. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την πρώτη κινητοποίηση και πλέον επιχειρούν: 26 πυροσβέστες (19 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρου τμήματος), 1 αεροσκάφος, 1 ελικόπτερο και 2 μικρότερα αεροσκάφη PZL

Στόχος η πυρκαγιά να περιοριστεί γρήγορα καθώς στην ευρύτερη περιοχή πνέουν άνεμοι που δεν διευκολύνουν την κατάσβεση ενώ για την ώρα τουλάχιστον δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.