Να σταματήσει να υπενθυμίζει στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την νέα κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Μάτι.

Το γραφείο του πρωθυπουργού υπενθυμίζει ακόμα πως για την συγκεκριμένη τραγωδία και τις ευθύνες των αρμοδίων «υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:
«Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητας σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για«τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο «μικροκομματικά οφέλη», ενώ διατύπωσε την απαίτηση, να ζητήσει συγνώμη.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:
«Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα μια ακόμη θεαματικότερη -μάλιστα- “κωλοτούμπα”, από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ!
Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για “ακραία καιρικά φαινόμενα” και για την κλιματική αλλαγή.
Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας!
Φαίνεται ότι μόνο εκεί μπορεί να αφήσει πίσω του το προσωπείο του λαϊκισμού και του ψεύδους, που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα,και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την πραγματικότητα.
Ταυτόχρονα, όμως, απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη. Το οφείλει πρωτίστως στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι, πάνω στους οποίους τυμβωρύχησε χωρίς αιδώ προκειμένου για μικροκομματικά οφέλη».