Οι τράπεζες έσπευσαν να… προλάβουν και κατέθεσαν 3.800 ελλιπείς αιτήσεις σε σύνολο 8.300 για τους πελάτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η CEO και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, μετά από επικοινωνία που είχε με τους επικεφαλής των τραπεζών, ενημέρωσε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα προχωρεί στην επιστροφή 3.800 αιτήσεων από το σύνολο των 8.300 που κατατέθηκαν για δανειοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ με επιδότηση του επιτοκίου. Ο λόγος της επιστροφής των 3.800 αιτήσεων είναι για να συμπληρωθούν τα στοιχεία επειδή ήταν ελλιπείς.

Οι συστημικές κυρίως τράπεζες επιδόθηκαν σε έναν αγώνα να καλύψουν τους πελάτες τους και έστειλαν αιτήσεις, οι οποίες δεν ήταν πλήρεις προκειμένου να προλάβουν την ουρά καθώς για το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ κατατέθηκαν περίπου 98.000 αιτήσεις για δανειοδοτήσεις 10 δισ. περίπου, ενώ τα διαθέσιμα κεφάλαια της πρώτης φάσης (έπεται η διάθεση και περαιτέρω κεφαλαίων σύμφωνα με τον υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνη Γεωργιάδη) ήταν 1,3 δισ. ευρώ.

Από τις 3.800 αιτήσεις που επιστράφηκαν για συμπλήρωση, το 95% των ελλιπών αιτήσεων προήλθε από τις συστημικές τράπεζες. Η Alpha Bank είχε την καλύτερη επίδοση με 18 μόνο ελλιπείς αιτήσεις ενώ υπήρξε άλλη τράπεζα με 2.500 ελλιπείς αιτήσεις.

Για το θέμα εστάλη η επιστολή της διευθύνουσας συμβούλου της Αναπτυξιακής Τράπεζας στους CEO των τραπεζών.