ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Με μια σημαντική απόφαση το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) καταδικάζει την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Τουρκικού Σπιτιού” και τονίζει ότι η “συγγνώμη” του δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Μιλά μάλιστα καθαρά για μια επιχείρηση άλωσης από την Τουρκία της Ελληνικής Διασποράς και καλεί να ληφθούν αποφάσεις είτε αυτονόμησης των Εκκλησιών της Διαποράς από το Πατριαρχείο είτε μεταφοράς του Πατριαρχείου στην Ελλάδα.

ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ HANC ANNOUNCEMENT SEP 24 2021

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

=============================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (HANC) Sept 24, 2021

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή και διαμαρτυρία του για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη την περασμένη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Εάν επρόκειτο για μια απλά «ατυχή» απόφαση η χθεσινή συγγνώμη του Αρχιεπισκόπου θα είχε νόημα και γινόταν δεκτή. Είναι όμως φανερό από τις προκλητικές επισκέψεις των προξένων της Τουρκίας σε κάποιες Μητροπόλεις αλλά και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο στη Νέα Υόρκη, από τις συνεχείς διαβουλεύσεις Τούρκων διπλωματών με τον Πατριάρχη, αλλά και από τους ολοφάνερους τουρκικούς εκβιασμούς σε όλα τα μέτωπα ότι πρόκειται για μια επιχείρηση άλωσης από την Τουρκία της Ελληνικής Διασποράς, της γνωστής για τον πατριωτισμό της και τους αγώνες της για τα δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) καταδικάζει την ενέργεια αυτή που εκτός των άλλων υπονομεύει την συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ όσο και τις συμμαχίες του ελληνοαμερικανικού λόμπι με το εβραιοαμερικανικό αλλά και το αρμενοαμερικανικό.

Η Ομογένεια της Αμερικής δεν πρόκειται να παίξει αυτά τα ανθελληνικά παιχνίδια με τον κ.Ελπιδοφόρο αλλά και με κανένα άλλο Αρχιεπίσκοπο. Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Διασπορά σε Αμερική, Καναδά, Βρετανία, Αυστραλία και αλλού, που εκκλησιαστικά υπάγονται στο Πατριαρχείο, να ζουν αυτή τη σχιζοφρενική κατάσταση υπό την ηγεσία αρχιεπισκόπων που κύριο σκοπό έχουν να κατασιγάσουν τους εθνικούς αγώνες τους.

Ευθύνη για το ζήτημα φέρει τόσο το Πατριαρχείο όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες παρότι ενισχύουν γενναιόδωρα το Πατριαρχείο με παχυλή ετήσια συνδρομή σε μετρητά, επέτρεψαν αυτές τις άθλιες καταστάσεις. Εχουν υποχρέωση να λάβουν αποφάσεις άμεσα και να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο λύσεις: Είτε να αυτονομήσουν διοικητικά τις εκκλησίες της Διασποράς (διατηρώντας πνευματική σχέση και οικονομική στήριξη στο Πατριαρχείο), είτε να μεταφέρουν το Πατριαρχείο στην Ελλάδα (κρατώντας ένα γραφείο/μουσείο στο Φανάρι).

Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, με τους εκβιασμούς ιεραρχών με αδύναμους και ελεγχόμενους χαρακτήρες, που ζούν κάτω από την τουρκική μπότα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν.

Οι ευθύνες του κ.Μητσοτάκη που πολλαπλώς ενίσχυσε και κάλυψε τον κ.Ελπιδοφόρο – παρά τις ολοφάνερες ευθύνες του – είναι μεγάλες και η Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί για τις συνέπειες.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β.Ματαράγκας Δρ. Π. Μπαλτατζής

Ἀπό : Ἑλληνοαμερικανικό Ἐθνικό Συμβούλιο (HANC) : Ἐπιχείρηση ἅλωσης ἀπό τήν Τουρκία τῆς Ἑλληνικῆς Διασπορᾶς

Εἶναι πράγματι περίεργο ὅλο αὐτό τό «σκηνικό» πού ἔχει στηθεῖ μέ …φόντο ἕναν Ἀρχιεπίσκοπο ὁ ὁποῖος μέσῳ τῶν φιλοτουρκικῶν του συμπεριφορῶν ἀναγκάζει ( ; ) σέ προτεινόμενες ἀκραῖες λύσεις ὅπως τήν αὐτονομία τῶν Ἐκκλησιῶν τῆς Διασπορᾶς ἀλλά καί τήν μεταφορά τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἀπό τό Φανάρι στήν Ἑλλάδα.

Ἀλήθεια,τό ἔχουν σκεφθεῖ σοβαρά οἱ ὁμογενεῖς μας,ἐκεῖ στίς ΗΠΑ κυρίως,τί σημαίνει αὐτονομία τῶν ἐκκλησιῶν τῆς διασπορᾶς καί κυρίως ἡ ἀποκοπή τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἀπό τήν κύρια καί ἱστορική του Ἑστία,τό Φανάρι; Τό ἔχουν σκεφθεῖ σοβαρά ἄρα γε ; Ἄν ναί,τότε νομίζω πώς κάτι δέν πάει καλά καί σίγουρα δέν εἶναι ἁπλῶς οἱ φιλοτουρκικές συμπεριφορές τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἐλπιδοφόρου,μόνον…

Μήπως κάποιοι ἄλλοι ἐπιζητοῦν αὐτό τό σπάσιμο τῶν δεσμῶν τῶν Ἐκκλησιῶν τῆς Διασπορᾶς μέ τό Φανάρι καί κατ᾿ἐπέκτασιν τήν Οἰκουμενικότητα τῆς Ὀρθοδοξίας καί τήν ἑστία της πού παραπέμπει στήν Βυζαντινή Αὐτοκρατορία; Κάποιοι ἐπιζητοῦν τό σβήσιμο τῆς μνήμης καί τῆς ἱστορικῆς κληρονομιᾶς;

Θά θυμίσω τά λόγια τοῦ μεγάλου Κυβερνήτου Ἰωάννου Καποδίστρια :

«… τό Ἑλληνικό Ἔθνος σύγκειται εκ των ανθρώπων, οίτινες από της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως δεν έπαυσαν ομολογούντες την Ορθόδοξον Πίστιν και την γλώσσαν των Πατέρων αυτών λαλούντες, και διέμειναν υπό την πνευματικήν ή κοσμικήν δικαιοδοσίαν της Εκκλησίας των, όπου ποτέ της Τουρκίας και αν κατοικώσι». Η Εκκλησία έσωσε την πατρίδα και η Εκκλησία του Χριστού θα αποτελέσει τη «σωτηρία του Έθνους, το λίκνο του μέλλοντος»…(ἐδῶ)

Ἄς ξανασκεφτοῦν καλῶς,οἱ ὁμογενεῖς μας,τίς προτάσεις τους περί αὐτονομήσεως τῶν ἐκκλησιῶν τῆς διασπορᾶς καί μεταφοράς τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου. Ἄς τό ξανασκεφθοῦν καί ἴσως βροῦν ὡς τήν ὀρθότερη λύσιν τήν παραίτησιν τοῦ Ἀρχιεπισκόπου τους. Ἄς πιἐσουν πρός αὐτή τήν κατεύθυνσιν,ἔχουν τόν τρόπον…( Διαβᾶστε ἐδῶ)

Νά θυμηθοῦμε ἐπίσης πώς ὁ Ἐλπιδοφόρος ἐξελέγη παμψηφεί ὡς Ἀρχιεπίσκοπος Ἀμερικῆς,ἀπό τήν Ἁγία Ἱερά Σύνοδο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου τήν 11η Μαΐου 2019. Κατά τήν τελετή ἐνθρονήσεώς του,Ἰούνιος 2019,παροῦσα ἦταν καί ἡ Μαρέβα τοῦ Μητσοτάκη,ὅπως καί ὁ περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Τζιτζικώστας.Ἐπίσης ὁ περιφερειάρχης Ἀττικῆς Πατούλης,ὁ δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ζέρβας,Κατρούγκαλος,Πέτρος Εὐθυμίου ἀλλά καί ἡ Κατερίνα Παναγοπούλου παροῦσα ! (Ἀπό Ἐδῶ,μέ πολλές φωτό)

Ἡ Πελασγική

sxolianews