“Με λάθος άνθρωπο μιλάτε…”, είπε ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜΚΑ στον πρόεδρο του Δ.Σ. Χανίων!

“Με λάθος άνθρωπο μιλάτε…”, είπε ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜΚΑ στον πρόεδρο του Δ.Σ. Χανίων!

Απίστευτα τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα με αφορμή την διακήρυξη για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό εκμίσθωσης του οικοτροφείου του Αγίου Ματθαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης, “Μικρόφωνο για δύο”, με τους Μανώλη Κονσολάκη και Γιώργο Γεωργακάκη, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας, αμέσως μετά την σύσκεψη που είχε γίνει ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχη Δαμιανάκη, με τον Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό, με θέμα τα ακίνητα στον Άγιο Ονούφριο και την παραχώρηση για σχολείο και κοινωφελείς χρήσεις, απευθυνόμενος στον κ. Δαμιανάκη του είπε… “Με λάθος άνθρωπο μιλάτε”.

Ποιον εννοούσε; Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό, τον άνθρωπο από τον οποίο –όπως βλέπετε στη φωτογραφία– έλαβε την ευλογία του για να μπει στους κόλπους της Εκκλησίας το 2016, τον άνθρωπο που μόλις χθες έβαλε την υπογραφή του σε ανακοίνωση πλήρους στήριξης στο πρόσωπό του, με αφορμή όλα όσα ακούγονται, γράφονται και συζητιούνται στην πόλη των Χανίων για την εκκλησιαστική περιουσία και τον τρόπο διαχείρισής της.

Δίχως κανένα σεβασμό, έστω στον θεσμικό ρόλο του Μητροπολίτη ως ανωτέρου του εκκλησιαστικά, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης ήθελε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μιλήσουν μαζί του για τα… των ακινήτων, με την συζήτηση με τον Μητροπολίτη να την χαρακτηρίζει ως… “λάθος”.

Το PARAKRITIKA.GR επικοινώνησε με τον κ. Δαμιανάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε κατά γράμμα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων στη ραδιοφωνική εκπομπή, εκφράζοντας μάλιστα την δυσφορία του για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα σε βάρος της τοπικής Εκκλησίας.

Επιπλέον, αναφορικά με τον διαγωνισμό για τον Άγιο Ματθαίο, ο κ. Σημανδηράκης εκτίμησε ότι η διακήρυξη είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προλαβαίνει κανείς να υποβάλλει προσφορά, πλην ενός -όπως είπε- ο οποίος είχε πληροφόρηση εκ των έσω!