Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Πριν κυβερνήσει η “αριστερά” την Ελλάδα, μπορούσε να καλύπτει όλα τα επιζήμια για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό κουσούρια της, με “μάσκες” που φορούσαν στο πρόσωπο όλα τα επιτελικά στελέχη της. Φορούσε “μάσκες” το κόμμα του “Συνασπισμού της αριστεράς και της προόδου” – για να μην ανατρέξω πολύ πιο πίσω χρονικά – και η μετάλλαξή του σε ΣΥΡΙΖΑ! Οι οποίοι ξεγέλασαν τον πολύ ευκολόπιστο λαό μας και από πολιτικό κόμμα του 3-4% εκτίναξαν τα εκλογικά ποσοστά τους και έγιναν Εξουσία, ελέω βεβαίως και του ΠΑΣΟΚ, του οποίου οι ψηφοφόροι του, του γύρισαν την πλάτη αηδιασμένοι από τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων υπουργών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στη διαπλοκή με άνομα συμφέροντα και τις ρεμούλες διασπάθισης του δημοσίου χρήματος! Αλλά και της προδοτικής στάσης σε εθνικά θέματα, όπως επί παραδείγματι της Κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη στο ζήτημα των Ιμίων!
Οι “μάσκες” που κάλυπταν τα πρόσωπα της αριστεράς, έδιναν το πλεονέκτημα στα επιτελικά στελέχη της να επιχειρηματολογούν, ότι είναι οι προστάτες της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ήταν οι πατερούληδες των συνδικαλιστών των συνδικάτων, που για ψύλλου πήδημα αναστάτωναν την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδος! Ήταν οι φτωχοί, που αντιπολιτεύονταν τη “δεξιά” της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου! Ήταν οι αντιευρωπαϊστές! Ήταν οι αντί-Νατοϊκοί! Ήταν όλοι εκείνοι που ξεχείλιζαν από αντιαμερικανισμό! Όλοι εκείνοι οι κουλτουριάρηδες που συνέχισαν τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ – πριν γίνει Εξουσία, αλλά και κάποια χρόνια μετά το 1981- και τα οποία δονούσαν την πρωτεύουσα της Ελλάδος, αλλά και άλλες μεγαλουπόλεις της, κυρίως στην επέτειο του Πολυτεχνείου την 17η Νοεμβρίου! Συνθήματα όπως, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», κι άλλα τέτοια παραπλανητικά τσιτάτα για μεγάλο μέρος του λαού, που τους επιδοκίμαζε με την ψήφο του (το ΠΑΣΟΚ αρχικά και ακολούθως τον ΣΥΡΙΖΑ)!
Η Εξουσία αφαίρεσε τις “μάσκες”…
Όμως η Εξουσία, όπως για το ΠΑΣΟΚ έτσι και για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφαίρεσε τις “μάσκες” και αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της “αριστεράς” και το οποίο ήταν πολύ πιο άσχημο και πολύ πιο ψεύτικο, από ότι ήταν της “δεξιάς” στην οποία επί δεκαετίες έριχναν όλα τα αναθέματα!
Βλέπετε το ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Παπανδρέου) εφεύρε ότι η οικονομική διάσωση (;;;) της Ελλάδος έπρεπε να περάσει από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ, με την υποταγή της χώρας και του λαού της στα Μνημόνια, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συνέχεια παρ΄ ότι υποσχόταν πως όταν πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας θα τα καταργήσει με ένα άρθρο και θα τα σχίσει στη Βουλή, εν τούτοις μας έφερε νέο Μνημόνιο, περικόπτοντας περαιτέρω μισθούς και συντάξεις, αναγκάζοντας το επιστημονικό δυναμικό της Πατρίδας να ξενιτευτεί, και αντικαθιστώντας το με παράνομους μετανάστες που άλλαξαν την εθνοτική σύνθεση – κυρίως – των Αιγαιοπελαγίτικων νησιών μας (Β.Α. Αιγαίου και Δωδεκανήσων)!
Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που παραχώρησαν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στη γείτονα χώρα των Σκοπίων, αφού με την προδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, παραχώρησαν εκτός του ονόματος της Μακεδονίας μας, και την εθνότητα και τη γλώσσα! Κάνοντας το θέλημα, πραγματοποιώντας την επιθυμία των πρώην “εχθρών” τους, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΗΠΑ και γερμανικής ΕΕ!
Άλλωστε, πόσες φορές παραδέχτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο καλύτερος Έλληνας Πρωθυπουργός; Πόσες φορές η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στον Αλέξη Τσίπρα; Ήταν άραγε αυτή η ανταμοιβή – μόνο – των υπηρεσιών που προσέφερε στη Γερμανία, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, ο Αλέξης Τσίπρας και η “αριστερή” παρέα του;
Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πολιτική μετάλλαξη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την δική του μεγάλη ευθύνη στην παραχώρηση της Ελλάδος (με τον συνοδοιπόρο του Ευάγγελο Βενιζέλο) στη Γερμανία!
Πάμφτωχος μπήκε στην πολιτική, αμύθητα πλούτη απολαμβάνει σήμερα…
Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα αυτής της μεταλλαγμένης “αριστεράς” είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος είναι το αρχαιότερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγεται από τον Ιούνιο του 2004 στην ευρωβουλή! Μια εποχή, που ο ΣΥΡΙΖΑ (τότε Συνασπισμός) έλαβε ποσοστό 4,16% και την μοναδική έδρα στο ευρωκοινοβούλιο την πήρε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης! Ο οποίος το 2004 δήλωνε κύριος κατά 50% (το άλλο 50% η σύζυγός του) ενός αγροτεμαχίου 1040 τ.μ. στον Μαραθώνα της Αττικής και στο πρόσφατο πόθεν έσχες που ανακοινώθηκε από τη Βουλή, μέσα σε χρονικό διάστημα 14 ετών, κατατάσσεται στους εκατομμυριούχους Έλληνες πολιτικούς!
Στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009, ο κ. Παπαδημούλης μετά την ευρωπαϊκή του θητεία επανακάμπτει στην πολιτική ελληνική σκηνή και εκλέγεται βουλευτής, καταλαμβάνοντας την μια από τις 13 έδρες του ΣΥΡΙΖΑ (4,60%)! Αυτήν την εποχή είχαμε και την εκτίναξη των περιουσιακών στοιχείων του κ. Παπαδημούλη και των τραπεζικών του καταθέσεων, που το 2016 ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ!
Τον Μάιο του 2014 παραιτήθηκε από βουλευτής προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2014, όπου και εξελέγη ευρωβουλευτής. Κάτι που συνέβη και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019!
Την 1η Ιουλίου 2014 ο “αντιαμερικανός”, ο “αντιευρωπαϊστής” “ο πατερούλης των φτωχών”, πάμπλουτος σήμερα Δημήτρης Παπαδημούλης, αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ είναι ήδη μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της ΕΕ!
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Παπαδημούλης, ο θιασώτης και υπερασπιστής των συνθημάτων της αριστεράς: “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, “Φονιάδες των λαών Αμερικανοί”, «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» κ. α.
Από επαναστάτης ποπολάρος, μεγαλοαστός και εκατομμυριούχος…
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο συμμετέχων στα ακραία επεισόδια – πρώτος από αριστερά στην παρακάτω φωτογραφία μαζί με όλα τα επιτελικά στελέχη της τότε αριστεράς του Συνασπισμού (Αλέκος Αλαβάνος, Μανώλης Γλέζος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Φώτης Κουβέλης, Πέτρος Κουναλάκης) – στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον! Την εποχή εκείνη που ο “Συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου” (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ) θεωρούσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Ελλάδα!

Μετάγγιση …νέου αίματος στο ΣΥΡΙΖΑ και εμφύλιος εν όψει…
Σε συνέντευξή του στη φιλική Αυγή προ ημερών ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έστειλε πολλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, που σηματοδοτεί τις σκέψεις του!
Θα κρατήσω δυο από αυτά, σε ερωτήσεις που του έγιναν.
Το πρώτο αφορά την ενόχληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το πλέον ιστορικό στέλεχος της “αριστεράς” Δημήτρη Παπαδημούλη, alter ego του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωκοινοβούλιο, που όμως μετά το σάλο που ξέσπασε για τον εκατομμυριούχο “αριστερό” Παπαδημούλη, χαλάει το “αριστερό” προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, που το ξαναθυμάται από τη στιγμή που είναι στην αντιπολίτευση! Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατά νου να ρίξει στον “πόλεμο” κατά του δημοφιλούς – σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις – Κυριάκου Μητσοτάκη, τους “πολεμιστές του βουνού”, της ακροαριστεράς του κόμματός του, στο βρώμικο αγώνα ανάκτησης της Εξουσίας! Με όλους τους γερμανόφιλους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και εκείνους του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, που θα αντικαταστήσουν εκείνους που συντόμως θα καρατομηθούν!
Το δεύτερο μήνυμα είναι για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και το οποίο ήταν απόλυτα σαφές, αφού είπε ο Αλέξης Τσίπρας:
«…Αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα καθεμιάς και καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε»!
Απόλυτη κάλυψη του Κώστα Βαξεβάνη και πολιτικό άδειασμα του Πάνου Σκουρλέτη από τον Αλέξη Τσίπρα!
Αφού ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό για τον δημοσιογράφο (εκλεκτό του Τσίπρα και του Παππά) Κώστα Βαξεβάνη:
«Υπάρχει ένας διακριτός ρόλος ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τα πολιτικά πρόσωπα. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πιάσω κάποιου είδους συζήτηση με τον κ. Βαξεβάνη. Άλλωστε, θα σας πω, ότι εδώ και χρόνια και εγώ και ο πολιτικός μου χώρος έχω αναπτύξει τα αντισώματά μου απέναντι στον αυριανισμό και τον νεό-αυριανισμό. Αυτό να είναι ξεκάθαρο»!
Όπως αντιλαμβάνεστε ο πόλεμος των χθεσινών “επαναστατών ποπολάρων και σημερινών μεγαλοαστών – εκατομμυριούχων αριστερών”, μόλις ξεκίνησε και θα χυθεί πολύ μελάνι στην πορεία!!