Το master plan προβλέπει ότι η κατασκευή τους θα προχωρά ανάλογα με τις πωλήσεις

Με τιμή στα 2,5 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν οι πωλήσεις των βιλών στο πολυαναμενόμενο Killada Hills του ομίλου της Dolphin, το νέο τουριστικό project στο Πόρτο Χέλι, το οποίο μάλιστα είχε αποτελέσει και την πρώτη μεγάλη μικτή τουριστική επένδυση που είχε ενταχθεί στις διατάξεις των Στρατηγικών Επενδύσεων το 2015, μία επένδυση συνολικού ύψους 418 εκατ. ευρώ, σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Oι βίλες έχουν βγει ήδη στην αγορά από αυτό το καλοκαίρι δεδομένου ότι με βάση το επενδυτικό πλάνο, η κατασκευή τους θα προχωρά ανάλογα με τις πωλήσεις.

«Στην ανατολική Πελοπόννησο, το Killada Hills θα περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες πάνω στο λόφο, μία boutique ξενοδοχειακή μονάδα κι ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών. Οι κατοικίες στο Killada Hills θα γίνουν ο καλύτερος προορισμός για οικογένειες και ιδιώτες που επιζητούν τη διακριτική πολυτέλεια και τις υπηρεσίες ενός golf club αλλά και ενός resort υψηλών απαιτήσεων στη Μεσόγειο, λίγες ώρες μόνο πτήσης από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά, μία πολυτελής βίλα που πωλείται στα 2,5 εκατ. ευρώ με τιμή στα 3.125 ευρώ ανά τ.μ., θα κατασκευαστεί σε έκταση δύο στρεμμάτων, θα έχει επιφάνεια 800 τ.μ. και θα περιλαμβάνει και πισίνα.

Οσον αφορά το συνολικό project, η πρώτη φάση των έργων, που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 με στόχο να ολοκληρωθούν το 2021, περιλαμβάνει τη δημιουργία του γηπέδου γκολφ των 18 οπών και του πρώτου συγκροτήματος κατοικιών προς πώληση, ενώ οι επόμενες φάσεις της επένδυσης, που θα υλοποιηθούν σταδιακά, περιλαμβάνουν τη δημιουργία του ξενοδοχείου των 100 δωματίων, βίλες, εστιατόρια κ.ά.

Για τη χρηματοδότηση του project o όμιλος της Dolphin, (ο οποίος μέσω της εισηγμένης στο Λονδίνο είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε σταδιακή πώληση περιουσιακών του στοιχείων για την εξασφάλιση αποδόσεων στους μετόχους έχοντας ζητήσει παράταση έως το τέλος του 2021 ώστε να εξασφαλίσει, για τον σκοπό αυτό, περισσότερο χρόνο) πραγματοποιεί επαφές με τράπεζες αλλά και επενδυτές. Στόχος είναι οι εργασίες για το γκολφ και τις υποδομές καθώς και τις πρώτες κατοικίες να ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος έτους ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι το 2021, με την πρώτη φάση του έργου να περιλαμβάνει το γήπεδο γκολφ, το club house, το beach club και τις υποδομές για το πρώτο συγκρότημα κατοικιών προς πώληση.

Μόνο η κατασκευή του γηπέδου γκολφ υπολογίζεται πέριξ των 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι επόμενες φάσεις του έργου, που θα υλοποιηθεί σταδιακά, περιλαμβάνουν 100 κατοικίες στον λόφο του γκολφ, ξενοδοχείο 100 δωματίων και 88 «επώνυμες» βίλες και κατοικίες, επέκταση του beach club, εγκαταστάσεις εστίασης/αναψυχής και εμπορικά καταστήματα σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Σημειωτέον ότι ο όμιλος Dolphin, στο πλαίσιο ρευστοποίησης των συμμετοχών του, είχε προχωρήσει σε συμφωνία πέρυσι για την πώληση του «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι με αγοραστή, κατά πλειοψηφία, την Grivalia Hospitality, (τον ξενοδοχειακό βραχίονα της Grivalia Properties). Τα κεφάλαια από την πώληση του Amanzoe, σε συνδυασμό με τα 10 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να καταβάλλει επιπλέον η Grivalia Ηοspitality για την αγορά 20 προνομιακών οικοπέδων για κατοικίες εντός του γκολφ του «Kilada Hills», αλλά και οι συζητήσεις για τη χρηματοδότηση του εν λόγω project ανοίγουν τον δρόμο για την εκκίνηση της νέας επένδυσης στην Αργολίδα.