Μοιάζει με σενάριο ταινίας όμως αποτελεί απόλυτα πραγματικό γεγονός και συνέβη στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν 3.500 αυτοκίνητα εταιρίας ενοικιάσεων παραδόθηκαν στις φλόγες.

Το ευτύχημα είναι πως παρά το μέγεθος της καταστροφής δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Ωστόσο πρόκειται μια πρωτοφανή περίπτωση με τεράστιο αριθμό κατεστραμμένων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις αναφορές των αρμόδιων Αρχών η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα αυτοκίνητο εταιρίας ενοικιάσεων το οποίο βρισκόταν μαζί με χιλιάδες άλλα σε ένα υπαίθριο πάρκιν σε χωράφι δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Φλόριντα.

Οι λόγοι για το ξεκίνημα της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί αν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτή να προκλήθηκε από την επαφή της πολύ ζεστής εξάτμισης με τα ξερά χόρτα στο υπαίθριο πάρκιν.

Πάντως παρά την γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και την βοήθεια από εναέρια μέσα τα οποία πραγματοποίησαν συνολικά ογδόντα ρίψεις, η πυρκαγιά πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις και χρειάστηκαν ολονύκτιες προσπάθειες για να τεθεί τελικά υπό έλεγχο την επόμενη ημέρα. Ωστόσο το μέγεθός της σε συνδυασμό με την πολύ πυκνή διάταξη των σταθμευμένων αυτοκινήτων είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή και την πρόκληση ζημιών σε 3.500 αυτοκίνητα. Κατόπιν αυτού του συμβάντος οι αρχές εξετάζουν την πλήρη αναθεώρηση των κανονισμών για τη στάθμευση σε χώρους που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές ασφάλειας.

WATCH: Fire destroys more than 3,500 rental cars at rental car overflow area of Southwest Florida International Airport. https://t.co/C4k4g9wemr pic.twitter.com/d0RFKMunar

— CBS4 Miami (@CBSMiami) April 5, 2020

The rental car lot is on fire at SW Florida Regional airport in Ft Myers FL. Two helicopters doing bucket drops. Not having much effect. pic.twitter.com/ehyG6SX5j9

— Sean Spoonts (@sean_spoonts) April 4, 2020

VIDEO Over 3,500 rental cars were destroyed by fire yesterday near Fort Myers Southwest Florida Int’l Airport. Charlotte County Sheriff’s Aviation Unit completed over 80 water drops.
With few traveling due to the #COVID19 pandemic majority of rental cars everywhere are parked. pic.twitter.com/vye1IMxBUj

— Tom Podolec Aviation (@TomPodolec) April 4, 2020

Πηγή newsauto.gr