ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΗ Οργή και αγανάκτηση στη Σύμη για το μεταναστευτικό!

sumi_.png

Την άμεση αποσυμφόρηση της Σύμης από τους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες, την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Α.Τ.Σύμης προκειμένου να ενισχυθεί με μόνιμη δύναμη και την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου που στεγάζεται το Α.Τ. Σύμης, το οποίο παραχωρήθηκε στο Λιμεναρχείο Σύμης, ζητά Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη .

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή τόσο η τοπική κοινωνία όσο και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο νησί έχουν φθάσει στα όρια τους.

«Στην πραγματικότητα έχει γίνει απόβαση στο μικρό ακριτικό νησί και έχει ‘’καταληφθεί’’ από τους μετανάστες,οι οποίοι βρίσκονται παντού. Τουλάχιστον -400- αλλοδαποί βρίσκονται στην Σύμη και έχουν κατακλύσει Αστυνομικό Τμήμα και Λιμεναρχείο,με αποτέλεσμα να κατασκηνώνουν παντού και να κοιμούνται σε χαρτόκουτα. Από θέμα συνθηκών υγιεινής δεν γίνεται λόγος, καθότι όλοι αντιλαμβανόμαστε που εξυπηρετούν τις προσωπικές τους ανάγκες, καθ’ ότι η μία τουαλέτα του Α.Τ. Σύμης σίγουρα δεν επαρκεί» επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κύριε Υπουργέ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας, λόγω της όξυνσης του μεταναστευτικού, βρέθηκε σήμερα στο νησί της Σύμης, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιτο μέγεθος του προβλήματος και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.
Τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στο πολύπαθο αυτό νησί, δεν μπορούν να μεταφερθούν με φωτογραφίες ή βίντεο, πόσο μάλλον με ένα έγγραφο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να αποτυπώσουμε την επικρατούσα κατάσταση, με την παρούσα επιστολή μας.

Στην πραγματικότητα έχει γίνει απόβαση στο μικρό ακριτικό νησί και έχει ‘’καταληφθεί’’ από τους μετανάστες,οι οποίοι βρίσκονται παντού. Τουλάχιστον -400- αλλοδαποί βρίσκονται στην Σύμη και έχουν κατακλύσει Αστυνομικό Τμήμα και Λιμεναρχείο,με αποτέλεσμα να κατασκηνώνουν παντού και να κοιμούνται σε χαρτόκουτα. Από θέμα συνθηκών υγιεινής δεν γίνεται λόγος, καθότι όλοι αντιλαμβανόμαστε που εξυπηρετούν τις προσωπικές τους ανάγκες, καθ’ ότι η μία τουαλέτα του Α.Τ. Σύμης σίγουρα δεν επαρκεί.

Επειδή η τοπική κοινωνία, καθώς και οι εκεί υπηρετούντες Αστυνομικοί , βρίσκονται στα όρια τους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1) την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και την μεταφορά τους σε ειδικές δομές.

2) την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Α.Τ.Σύμης προκειμένου να ενισχυθεί με μόνιμη δύναμη.

3) την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου που στεγάζεται το Α.Τ. Σύμης, το οποίο παραχωρήθηκε αυθαίρετα και χωρίς την συναίνεση της Υπηρεσίας, στο Λιμεναρχείο Σύμης, γεγονός που μας εμποδίζει να προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσης των μεταναστών –προσφύγων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Ο Γενικός Γραμματέας

ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος


skyrodos.gr