Πρόκειται για τη βρετανική διαχειρίστρια σούπερ μάρκετ Co-Operative Group που εμφανίζεται πολύ ανήσυχη για την επόμενη μέρα

Η βρετανική Co-Operative Group, ο όμιλος που έχει στο χαρτοφυλάκιό του από σούπερ μάρκετ μέχρι γραφεία τελετών, προχωρά, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, στην αποθήκευση βασικών προϊόντων όπως νερό και χαρτί τουαλέτας, ώστε να είναι έτοιμη για το Brexit, όποτε και όπως συμβεί αυτό.

Νωρίτερα, ο όμιλος ανακοίνωσε αποτελέσματα α’ εξαμήνου στα οποία αποτυπώνεται ότι τα κέρδη ήταν χαμηλότερα λόγω των χαμηλών επιδόσεων από τις δραστηριότητες των γραφείων τελετών που αντιστάθμισαν τις ισχυρές επιδόσεις των σούπερ μάρκετ.

Η Co-op είναι η έκτη μεγαλύτερη διαχειρίστρια αλυσίδας σούπερ μάρκετ και τα πρό φόρων κέρδη της υποχώρησαν στα 25 εκατ. στερλίνες από 44 εκατ. το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει επικαιροποιήσει τις προβλέψεις της στις οποίες έχει συμπεριλάβει και πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τα ρίσκα που υπάρχουν όπως ένα πλήγμα από το επερχόμενο Brexit.