Όλο το εικοσιτετράωρο θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής το Κέντρο υγείας Μεγάρων. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή και μίλησε με νοσηλευτές και γιατρούς που έχουν δεχτεί ακραίες επιθέσεις από ομάδες Ρομά. Σύμφωνα με το Star Channel, πολλοί γιατροί και νοσηλευτές νιώθουν ότι παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, όταν ξεκινούν τη βάρδια τους.

«Εμένα με έχει πιάσει ένας κύριος από το λαιμό. Μέσα στο ιατρείο, στο χειρουργικό. Μπλοκάρει την είσοδο με πιάνει από το λαιμό και αρχίζει να με σφίγγει και να μου δίνει μπουνιές στο πρόσωπο και το κεφάλι», αποκάλυψε μία από τους γιατρούς του κέντρου υγείας Μεγάρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας, Βασίλη Κικίλια, υπάρχει στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους χωρίς να κινδυνεύσει τη σωματική τους ακεραιότητα. Στον καταυλισμό των Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων, οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες. Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρουν οι ίδιοι πολλές είναι οι ασθένειες που επικρατούν και κινδυνεύουν και αυτοί. «Έχει έρθει τοξικομένος, ο οποίος είχε κοπεί στο χέρι και είχε μια πετσέτα η οποία ήταν γεμάτη αίματα…Έπιασε την πετσέτα και μου την πέταξε πάνω μου», δήλωσε η γιατρός.