Μεγάλη πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ για την Παλαιστίνη

Μεγάλη κινητοποίηση, με πορεία από το Μέγαρο Μουσικής έως την πρεσβεία του Ισραήλ, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου συνδικάτα και φορείς, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 31.05.2025 13:14 Πώς έπιασαν τον Τούρκο μαφιόζο που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ - Τα δυο κινητά και το drone που βοήθησαν στη σύλληψή του

«Όλοι στους δρόμους για την Παλαιστίνη»

Στην κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, καλούσαν το ΠΑΜΕ, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας και πολλές ακόμη οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

«Όλοι στους δρόμους για την Παλαιστίνη! Δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στην αδικία! Από το Πάρκο Ελευθερίας πορευόμαστε προς την πρεσβεία του Ισραήλ – υψώνουμε τη φωνή μας για τον λαό μας που παλεύει για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!» ανέφερε η Παλαιστινιακή Παροικία στην ανακοίνωσή της.

«Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι εδώ, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους και όχι με τα σφαγεία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών όλου του κόσμου», τονίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ ζητά «να σταματήσει η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας» καθώς και να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου του 2015 για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Διαβάστε ακόμη

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Έχουμε μαύρα μεσάνυχτα», λέει ο καθηγητής Βενέτης - Οι λόγοι που η Αίγυπτος τη χρησιμοποιεί, τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

ac4c2841-7f25-4162-b60e-a7d3bdfea955.jpg

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη σταμάτησαν να «πέφτουν» πρόστιμα σε ανέργους επιβάτες των ΜΜΜ

0bdeb7e0-916a-42de-9caa-69010d740529.jpg

Πανελλαδικές 2025: Νεοελληνική Γλώσσα και επιδόσεις υποψηφίων - Τι λένε τα στατιστικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις των καθηγητών

7820b5c0-ffc7-40bc-945d-c19bdb6a141f.jpg

Μονή Σινά : Ποιες κινήσεις γίνονται από την Αθήνα - Γιατί είναι κρίσιμη μέρα η Δευτέρα

5b6707cd-9974-4a80-a057-dfe1e54155ec.jpg