Η Καγκελάριος της Γερμανίας είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Σε αυτοαπομόνωση ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα

Αρνητική στον κορωνοϊό βρέθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο τεστ που υποβλήθηκε μετά τη συνάντησή της με τον Εμμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος από το γραφείο Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

«Η καγκελάριος υπεβλήθη σε τεστ μερικές ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας», δήλωσε μία εκπρόσωπος της Μέρκελ, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα του τεστ ήταν αρνητικό και πως «η Γερμανίδα καγκελάριος στέλνει στον Γάλλο πρόεδρο τις καλύτερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν θα αυτοαπομονωθεί, παρά το γεγονός ότι συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο. Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι η φον ντερ Λάιεν «δεν σχεδιάζει να αυτοαπομονωθεί», καθώς οι γαλλικές αρχές είπαν πως η συνάντηση δεν αποτελούσε στενή επαφή που απαιτούσε αυτοαπομόνωση.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αποφάσισε να αυτοαπομονωθεί για προληπτικούς λόγους, αφού και εκείνος είχε συναντηθεί με τον Μακρόν.

Σε αυτοαπομόνωση ο Αντόνιο Κόστα

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ακύρωσε επίσημα ταξίδια που προγραμμάτιζε να κάνει και τίθεται σε αυτοαπομόνωση, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του, σε διάστημα μικρότερο από 24 ώρες έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Κόστα δεν παρουσιάζει συμπτώματα του κορωνοϊού και αναμένει το αποτέλεσμα του τεστ, στο οποίο υπεβλήθη και που ήταν προγραμματισμένο να κάνει ούτως ή άλλως, ενόψει του επίσημου ταξιδιού του στο Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και στη Γουινέα-Μπισάου μεταξύ 18-20 Δεκεμβρίου.

Σε καραντίνα τέθηκε και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, λόγω της συμμετοχής του την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Εξάλλου, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο της Γαλλίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη

Aegean: Τεστ Covid στους επιβάτες από τη Βιοϊατρική και το Ιατρικό Αθηνών

Geeta Gupta και Henrik Fisker: Το ζευγάρι δισεκατομμυριούχων που θέλει να κοντράρει την Tesla

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Νέα καταβολή σε 5.001 δικαιούχους (vid)