Η Καγκελάριος έθεσε θέμα για το αν οι ποσότητες εμβολίων κατά του κορωνοϊού επαρκούν, προκειμένου να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός έως τα μέσα του έτους

Η Άνγκελα Μέρκελ διερωτάται αν υπάρχουν αρκετά εμβόλια για τον κορωνοϊό και… βάζει φωτιές στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU).

«Το ερώτημα είναι, έχουμε αυτή τη στιγμή αρκετά εμβόλια; Είναι κρίσιμα τα δύο πρώτα τρίμηνα. Από το τρίτο τρίμηνο θα είναι πιθανότερο να μπορούμε να δώσουμε κάτι, παρά ότι θα χρειαζόμαστε επιπλέον», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ, πυροδοτώντας συζήτηση σχετικά με το αν οι ποσότητες εμβολίων κατά του κορωνοϊού επαρκούν, προκειμένου να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός έως τα μέσα του έτους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η Καγκελάριος ζήτησε από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU να μην ψάχνουν να βρουν ψεγάδια για την προμήθεια εμβολίων στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, τον οποίο επιπλέον επαίνεσε για τη διαχείριση της κρίσης.

Αναφορά στις ελλείψεις εμβολίων έκανε νωρίτερα σήμερα (12/1) και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, επισημαίνοντας πως σε ό,τι αφορά τη νέα παραγγελία των εμβολίων των Pfizer/Biontech από την ΕΕ, «υπήρχε η ανάγκη διόρθωσης, διαφορετικά δεν θα υπήρχε η νέα παραγγελία». Τόνισε δε ότι δεν είναι ακόμη σαφές το πότε θα παραδοθεί η νέα παραγγελία.

Διαβάστε ακόμη

Ηρακλής VS Bad Bank: Πόσα κεφάλαια θα «κάψουν» οι τράπεζες για NPEs €10 δισ.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Το ελβετικό online φαρμακείο που «εκτινάχθηκε» με άνοδο 14,9%

Πομπέο: Ακύρωσε την τελευταία επίσκεψη στις Βρυξέλλες ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ