ΚΥΠΡΟΣ ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μεταναστευτικό στην Κύπρο Πάνω απ’ όλα η πατρίδα


Γράφει ο Θάσος Σοφοκλέους

To πρόβλημα των ξένων μεταναστών -παρανόμων, αλλά και νομίμων- που βρίσκονται στην Κύπρο, δεν είναι σημερινό. Απλούστατα σήμερα γίνεται πιο επικίνδυνο και έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Χωρίς καμιά αμφιβολία, μια μεγάλη μερίδα απ’ αυτούς, όχι μόνο δεν σέβονται τους κανόνες φιλοξενίας, αλλά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, είναι απροσάρμοστοι, συμπεριφέρονται επικίνδυνα, παραβιάζουν τους νόμους του κράτους και έχουν αυξήσει την εγκληματικότητα στο νησί μας (κλοπές, ατιμίες, καυγάδες, μαχαιρώματα, ναρκωτικά, φόνους και άλλα).
Δυστυχώς η συχνότητα των εγκλημάτων έχει φθάσει σε ανησυχητικό βαθμό και η όλη κατάσταση δημιουργεί σοβαρά προβληματα στην κοινωνία μας και δυσάρεστες επιδράσεις στη νεολαία μας, αναστατώνει τον λαό μας και προκαλείπονοκεφάλους στο κράτος μας. Πέραν αυτών συμπεριφέρονται πολλές φορές σαν να είναι εκείνοι οι κυρίαρχοι του τόπου και εμείς πρέπει να υποταχθούμε στη δική τους κουλτούρα. Ήλθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα, δηλαδή, κατά τη λαϊκή ρήση. Ο παροξυσμός που είδαμε να γίνεται για ένα σύνθημα σε τζαμί είναι ενδεικτικός. Καμία, όμως ευαισθησία για τη βεβήλωση των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα.
Δεν γνωρίζω με ποιο καθεστώς ευρίσκονται στην Κύπρο, ούτε γιατί δεν συλλαμβάνονται και δεν απελαύνονται οι παράνομοι. Ας μην παραγνωρίζουμε όμως και τη νομιμοφάνεια, την οποίαν επιδιώκουν κάποιοι. Παλαιότερα, όταν ήμουν βουλευτής, είχα ανακαλύψει ότι ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο τούς έκανε πλάτες εγγράφοντάς τους δήθεν ως φοιτητές, ενώ ήταν εργάτες! Όσο για τους εικονικούς γάμους, είναι γνωστή η απάτη η οποία συντελείται.
Ζώντας σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι οι πιο πολλοί από τους μετανάστες είναι μουσουλμάνοι και κατά κανόνα φιλότουρκοι. Και ας μην σπεύσουν κάποιοι καλοθελητές να χρησιμοποιήσουν εναντίον μας αυτόν τον ισοπεδωτικό και ατεκμηρίωτο χαρακτηρισμό του ρατσιστή, γιατί δεν είναι το θρήσκευμά τους που μας απασχολεί. Εκείνο, που μας ενοχλεί και μας φοβίζει είναι το γεγονός ότι πρόκειται δυστυχώς για ένα σατανικό σχέδιο αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτηρα του νησιού μας, το ίδιο επικίνδυνο με αυτό του εποικισμού των κατεχομένων! Η εισβολή των παράνομων μεταναστών στο νησί μας είναι ένα απροκάλυπτο τουρκικό σχέδιο κατά του Ελληνισμού, το οποίο ξεκινά από τον Έβρο, συνεχίζει στα νησιά του Αιγαίου και φθάνει μέχρι την Κύπρο.
Δυστυχώς σε αυτό το σατανικό σχέδιο φαίνεται να εμπλέκονται, ηθελημένα ή άθελα, και κάποιοι από δικής μας πλευράς, οι οποίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν τους κινδύνους που εγκυμονούνται από αυτήν την κατάσταση. Παρατηρείται το φαινόμενο, κάποιοι, ανερυθρίαστα, να υπερασπίζονται τους παράνομους μετανάστες και οι αρχές, δυστυχώς, δεν κατανοούν ότι αυτή η ίδια η υπεράσπιση της παρανομίας συνιστά από μόνη της παρανομία.
Τελευταία ακούσαμε ότι γίνονται σκέψεις, λόγω του υπερπληθυσμού των φυλακών, ο οποίος δημιουργήθηκε και από αυτούς τους λαθρομετανάστες, να αποφυλακίσουν κάποιους. Ιδού και άλλο ένα πρόβλημα που μας δημιουργεί η παρουσία τους λοιπόν.
Έχουμε την άποψη ότι οι αρμόδιοι πρέπει να προβληματιστούν, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της κυπριακής πολιτείας και εμάς των πολιτών της. Να ασκήσουν σοβαρό έλεγχο σε όσους εισέρχονται στα όρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, τουλάχιστον των ελευθέρων περιοχών, και όσοι εντοπίζονται παράνομα, να απελαύνονται.
Ως χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την κατοχή και το μικρό μας μέγεθος, οφείλουμε να ζητήσουμε εξαιρέσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο στο θέμα της μετανάστευσης, ώστε να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα του πληθυσμού μας. Να μην γινόμαστε έρμαιο της τουρκικής ή άλλης δολιότητας και να αυτοκαταστρεφόμαστε εν ονόματι της δήθεν πολυ-πολιτισμικότητας και της καταπολέμησης, δήθεν, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Είναι, επί τέλους καιρός να κοιτάξουμε τα του οίκου μας γιατί προέχει πάνω από όλα η σωτηρία της πατρίδας. «Saluspopuli, supremalexesto» (Η σωτηρία της πατρίδας είναι ο υπέρτατος νόμος..


*Πρόεδρος Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959


Πηγή: Φιλελεύθερος