Όσον αφορά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με την Ολλανδή ομόλογό του Σίγκριντ Κάαγκ, “Η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”.

Εξελίξεις στο Αφγανιστάν

«Δεν επιθυμούμε την εμβάθυνση της κρίσης. Εξετάσαμε τί θα μπορούσαμε να κάνουμε μπροστά σε έναν τέτοιο κίνδυνο.
Τονίσαμε ιδιαίτερα την πιθανότητα ενός νέου μεταναστευτικού κύματος. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει από κοινού σε αυτό το ζήτημα. Εξετάζουμε τί πρέπει να γίνει στις χώρες διέλευσης, ειδικά στις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ

«Υπάρχουν προτάσεις συνεργασίας μαζί μας από τους Ταλιμπάν και άλλες χώρες για το αεροδρόμιο. Τα εξετάζουμε όλα αυτά», ανέφερε.

Συμφωνία μετανάστευσης ΕΕ-Τουρκίας

«Η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε αυτήν τη συμφωνία. Αναφέραμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την επικαιροποίηση της συμφωνίας μετανάστευσης. Ακόμα και μετά από ένα χρόνο, δεν έχουν απαντήσει. Όταν επιμείναμε ότι πρέπει να την επικαιροποιήσουμε, η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε μία μονομερή απόφαση. Η νοοτροπία ότι μπορώ να πάρω όποιες αποφάσεις θέλω, αφού πληρώσω κάποια χρήματα και η Τουρκία θα πρέπει να κρατήσει τους μετανάστες δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή», τόνισε.

«Ο αριθμός των μεταναστών που πηγαίνουν στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 95%. Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της.
Εάν υπάρχει μία αντίληψη του τύπου “δίνουμε χρήματα για τους Αφγανούς να τους κρατήσετε στη χώρα σας ώστε να μην έρθουν”, τότε δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία.
Δεν είναι δυνατόν οι Αφγανοί να φύγουν από οποιαδήποτε άλλη χώρα για να έρθουν στη δική μας. Αν και δεν έχει έρθει ακόμη μία τέτοια προσφορά, αλλά εμείς δεν πρόκειται να την αποδεχτούμε», υπογράμμισε.

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη η σορός του

Μίκης Θεοδωράκης: Φωτογραφικά ντοκουμέντα μιας ζωής σαν παραμύθι - Εζησε θριάμβους και συντριβές

Μεσσηνία - Γυναικοκτονία: Τον σύντροφο της 42χρονης αναζητούν οι αρχές ως βασικό ύποπτο

Mad Clip: Πλημμύρισαν τα social για τον θάνατό του - Συγκινεί το μήνυμα του τράπερ FY

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Διευρύνονται οι δικαιούχοι