Οι δύο εφοπλιστές εξαγόρασαν από το fund Farallon το πακέτο των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας

Το 25,5% της Ελλάκτωρ περνά σύμφωνα με πληροφορίες στον έλεγχο των εφοπλιστών Δημήτρη Καϋμενάκη και Γιάννη Μπάκου, καθώς φαίνεται να έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση της δεσμευτικής συμφωνίας που είχαν συνάψει πριν τις γιορτές και μάλιστα εξαγοράζοντας παραπάνω ποσοστό. Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία πλέον αποδεσμεύει από το μετοχικό κεφάλαιο την επενδυτική εταιρεία από την Ελλάκτωρ που είχε δανείσει την οικογένεια Καλλιστάντση και είχε πάρει ενέχυρο τις μετοχές της. Μέσω της εταιρείας Invesco, το εφοπλιστικό δίδυμο είχε ήδη αποκτήσει το 5% της εισηγμένης επενδύοντας μαζί με την αύξηση της συμμετοχής του, μέχρι στιγμής πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για μια κίνηση των εφοπλιστών, με την οποία απαντούν στα ερωτήματα αλλά και στις επιφυλάξεις που διατηρούσε η αγορά μέχρι σήμερα σχετικά με τα σχέδιά τους για την Ελλάκτωρ.

Από την πλευρά της, η Ολλανδική Reggeborgh Invest, ελέγχει ήδη το 14,17% των μετοχών μέσω διαδοχικών εξαγορών τους τελευταίους μήνες χωρίς ακόμη να έχει εξασκήσει το call option με τον κ. Λ. Μπόμπολα για να αποκτήσει επιπλέον 12,5% και να φτάσει περίπου το 27%.. Αναμένεται σήμερα η απάντηση της εταιρείας και να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο σχεδιασμός.

Η μετοχική διαμάχη που μαίνεται με αμείωτη ένταση το τελευταίο τετράμηνο, αναμένεται να λάβει τέλος, αν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις στις 27 Ιανουαρίου, για την πραγματοποίηση της εξ αναβολής έκτακτης γενικής συνέλευσης με κύρια θέματα την αλλαγή διοικητικού συμβουλίου που έχει η ζητήσει η πλευρά των Ολλανδών και μέτοχοι μειοψηφίας (Χρ. Παναγιωτόπουλος και Άγγ. Γιόκαρης).

Στο μεταξύ όμως η πλευρά Καλλιτσάντση συνεχίζει να απειλεί το οικοδόμημα της συμφωνίας, προτάσσοντας θέματα ανταγωνισμού, λόγω της συμμετοχή του επενδυτικού fund και στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 30,2%, μολονότι η Ολλανδική πλευρά δεν φαίνεται να ανησυχεί, θεωρώντας ότι ο σχεδιασμός της είναι νομικά «δεμένος».

Διαβάστε ακόμη

Click in shop: 10+1 που πρέπει να γνωρίζουμε για τη λειτουργία των καταστημάτων

MyCar της ΑΑΔΕ: Νέα ήθη για πληρωμή τελών ή ακινησία ΙΧ

Πόσο τζίρο έχασε η Jumbo – Τι εκτιμούν Optima Bank και Eurobank Equities