Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων, της Αστυνομίας και του Λιμενικού

Μετά τις επιθετικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι «αν η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα» με τις οποίες η Άγκυρα κραδαίνει την απειλή να στείλει εκατοντάδες μετανάστες προς τον Έβρο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει άμεσα μέτρα για την προληπτική θωράκιση των συνόρων.

Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο ελληνικό Πεντάγωνο υπό την προεδρία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και με την συμμετοχή των αρχηγών των γενικών επιτελείων, αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων αποφάσισαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αυξημένη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Δόθηκαν επίσης ειδικές οδηγίες για την άμεση αναφορά περιστατικών από τις μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Οι αποφάσεις για τη λήψη προληπτικών μέτρων έγιναν σε συντονισμό με τους αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr