Μέτσοβο: Αποσωληνώνεται ο 15χρονος που έπαθε θερμοπληξία

Θετικά είναι τα νέα από την Ιταλία για τον 15χρονο που έπαθε θερμοπληξία στο Μέτσοβο και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Τορίνο, ώστε να υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 01.08.2025 08:48 Μια νέα αρχή για τον 15χρονο Δημήτρη – Ελπίδα και αισιοδοξία μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ιταλία

Έχει δρόμο για την ανάρρωση

Οι γιατροί παρακολουθούν στενά τον ανήλικο, ώστε να επιχειρήσουν σύντομα να τον βγάλουν από την καταστολή, προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί του. Ο πατέρας του παιδιού ανέφερε ότι ο γιατρός που παρακολουθεί τον γιο του, του έσφιξε το χέρι και του είπε ότι όλα πήγαν καλά, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος για να αναρρώσει πλήρως ο 15χρονος.

Η προσεκτική και σταδιακή αποσωλήνωση του ανήλικου θα ξεκινήσει το Σάββατο (2/8), με τους γιατρούς να θέλουν να δουν αν το παιδί ανταποκρίνεται θετικά και εφόσον όλα πάνε καλά, τότε την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να επικοινωνούν μαζί του. Πάντως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την υγεία του, αφού θα υποβάλλεται σε εξετάσεις για έξι μήνες, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μόσχευμα.

«Οι γιατροί στην Ιταλία είναι πάρα πολύ αισιόδοξοι. Μεταφέρθηκαν προσωπικά συγχαρητήρια από το Τορίνο και αυτή είναι μια ιστορία μεγάλης επιτυχίας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην Ελλάδα δεν κάνουμε ακόμη μεταμοσχεύσεις σε παιδιά. Αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα με τη δημιουργία του Ωνασείου Μεταμοσχευτικού Κέντρου, όπου θα το εγκαινιάσουμε με τον πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε στο ΕΡΤΝews πως υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους γιατρούς στην Ιταλία για τον 15χρονο Δημήτρη. «Είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Δέχτηκε το μόσχευμα. Βεβαίως εμείς οι γιατροί, ξέρετε, είμαστε πάντα φειδωλοί. Θα περιμένουμε το επίσημο 48ωρο της μετεγχειρητικής πορείας του, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε σε πάρα πάρα πολύ καλή θέση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε μεγάλη αγωνία, χαρά, συγκίνηση. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα,» ανέφερε, επίσης ο πατέρας του 15χρονου, Βασίλης Ζιώζας.

Διαβάστε ακόμη

Καταιγιστικές εξελίξεις στο θρίλερ με το νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Ομολόγησε η μητέρα, ανέφερε πως ήταν ατύχημα

4a05f3ed-f6cf-44f3-a555-b702d1fbe70c.jpg

Μελόνι στην Κωνσταντινούπολη: Στο ίδιο τραπέζι με Ερντογάν και Ντμπεϊμπά, εν μέσω μεταναστευτικών και... ενεργειακών ρευμάτων

d54b999c-205c-45b6-8a03-4a433ff4d99d.jpg

Το σοβαρό πρόβλημα του Μαξίμου, ο φόβος της απώλειας της δεδηλωμένης, τα πυρά Βενιζέλου και άφαντος Κακλαμάνης

ea4ec54f-553c-4664-90fd-a74adcd03130.jpg

Viral η αντίδραση της Νατάσσας Μποφίλιου σε φάρσα με… ψεύτικη κατσαρίδα - Το ξεκαρδιστικό βίντεο

29162c07-d4b6-4e8f-8da9-c2499c68c8aa.jpg