Με ομιλία σε πολιτική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου ολοκληρώθηκε η περιοδεία στην Κρήτη, του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Παπανδρέου.

Πριν την έναρξη της ομιλίας του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενος στην πανδημία και την έξαρση που καταγράφεται ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η πανδημία, και εδώ στην Κρήτη, μπορεί να ανέδειξε τη σημασία του ΕΣΥ, κάτι που αποδέχονται όλοι πλέον, αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δημιουργήσει το νέο δημόσιο σύστημα υγείας”.

Παράλληλα τόνισε: “Η πανδημία καλπάζει. Και η Ελλάδα δεν τα έχει καταφέρει. Από τον Απρίλιο και έπειτα, καταγράφουμε σταθερά από διπλάσιους έως δεκαπλάσιους θανάτους έναντι όλων των δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Στην προσπάθεια εμβολιασμού είμαστε δυστυχώς κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Σε περισσότερους από 10 νομούς της περιφέρειας οι εμβολιασμένοι είναι κάτω από 50%, κάτι που αναδεικνύει τις υγειονομικές ανισότητες. Και στην πληρότητα σε κρεβάτια ΜΕΘ έχουμε φτάσει στο 89%, κάτι που σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν συμπατριώτες μας που δεν λαμβάνουν ισότιμες παροχές υγείας. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξουμε με κυνισμό ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Διότι η αποτυχία της κυβέρνησης είναι αποτυχία της χώρας και το κόστος μετριέται σε ανθρώπινες ζωές.

Εμείς έχουμε προτάσεις, είχαμε ως Κίνημα Αλλαγής την πλέον τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα ζητήματα της πανδημίας και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Θα βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί, αλλά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όλα τα άλλα θα τα πούμε στην ώρα τους”.

giorgos%204.jpg

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές και την “κούρσα” για τη νέα ηγεσία σημείωσε:

“Σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε μαζί. Συμμετέχουμε ενεργά όλοι, για τη Μεγάλη και Ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, Ενώνουμε δυνάμεις. Δυναμώνουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δημιουργούμε ένα ισχυρό ρεύμα, Συμμετοχικό Δημοκρατικό Προοδευτικό. Πρωταγωνιστές στις εξελίξεις. Με την Παράταξή μας, ισχυρή, καταλύτη ανατροπής της σημερινής παραλυτικής ισορροπίας.

Μια Παράταξη με πλειοψηφική κυβερνητική πρόταση, απελευθερωτική για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, και με τον λαό στο προσκήνιο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για τη σημερινή σας παρουσία. Και να σας καλέσω να στείλετε ένα μήνυμα στους άλλους συμπολίτες μας, τους συγγενείς, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους γείτονές σας, όχι μόνο για τη δική μου προσπάθεια, αλλά για την προσπάθεια που κάνουμε για την Παράταξή μας, για τη μεγάλη της προσφορά στον τόπο αλλά κυρίως, για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αν κάνουμε την Παράταξη μας ξανά δυνατή και πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Το μήνυμα, ότι μπορούμε, αρκεί να έχουμε τη βούληση και την αποφασιστικότητα.

Να μιλήσουμε για τους αγώνες που έχουμε δώσει και κερδίσει, αλλά και για τα οράματα μας που είναι δυνατά και το κυριότερο, αναγκαία για τη χώρα.

Να καλέσουμε όλους όσους έχουν την έγνοια για το αύριο αυτού του τόπου, να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία.

Να την κάνουμε γιορτή Συμμετοχής, γιορτή Δημοκρατίας”.

giorgos%203.jpg

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου, επισκέφτηκε μέσα σε τρεις ημέρες Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο, Σητεία και Ιεράπετρα ενώ το πρωί της Τρίτης περιόδευσε στις σεισμόπληκτες περιοχές του Αρκαλοχωρίου, όπου είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά την κατάσταση και να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις των σεισμών.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του ξενοδοχείου

2_256.jpg1_216.jpg4_44.pngΑπό νωρίς έξω από το ξενοδοχείο, βρέθηκε αρκετός κόσμος ο οποίος ανέμενε την ομιλία του κ. Παπανδρέου.

giorgos.jpg

giorgos%201.jpgΔείτε επίσης:

Στις σεισμόπληκτες περιοχές του Αρκαλοχωρίου ο Γιώργος Παπανδρέου

Με ομιλία στο Ηράκλειο “κλείνει” την περιοδεία του στην Κρήτη ο Γ.Παπανδρέου

Τα “Κρητικόπουλα” του Γιώργου Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι καθοριστικές