Ο μήνας Μάιος είναι ο μήνας που ανακαλούνται στις μνήμες και την καρδιά ο ηρωισμός και η γενναιότητα των γεννητόρων και προγόνων μας κατά την περίφημη εκείνη Μάχη της Κρήτης, τον Μάιο του 1941.

Στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Κισάμου οι επετειακές αυτές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής εγκαινιάστηκαν με την εκδήλωση στο νέο Μνημείο Πεσόντων Αγριμοκεφάλας, το οποίο δημιουργήθηκε με την συμβολή του Δήμου Καντάνου -Σελίνου και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φλωρίων.

Της επιμνημόσυνης Δέησης ενώπιον του Μνημείου που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, με την συμμετοχή του Αρχ. Επιτρόπου Σελίνου και του Εφημερίου Παλαιόχωρας Αιδ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Ανδρουλάκη και π. Νικολάου Λαμπάκη αντίστοιχα, ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολούθως χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιος Περράκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φλωρίων κ. Γεώργιος Γεωργιλάκης και ομιλία από τον πρώην Δήμαρχο Μηθύμνης κ. Σπύρο Δαράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου ως και σε όσα διαδραματίστηκαν στον ιστορικό εκείνο τόπο όπου δημιουργήθηκε το νέο μνημείο.

Μετείχαν ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, όμοροι Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων και Αρχών ως και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Κρήτη η τελευταία πράξη του πολέμου στην Ευρώπη - Πως παραδόθηκαν οι Ναζί

Όταν οι Ναζί ακρωτηρίαζαν τους ήρωες της Κρήτης