Παρά τις σχετική απαγόρευση της Ιεράς Συνόδου αλλά και της Πολιτείας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας 13/4, δήλωσε πως ο ιερέας στο Κουκάκι που κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα, δεν έκανε κάτι παράνομο, ενώ επέμεινε στην άποψή του ότι η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει καμία ασθένεια. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι μιλά ως πιστός και όχι ως Μητροπολίτης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις. «Δεν έχει απαγορευτεί από την ΚΥΑ η Θεία Κοινωνία. Διαχωρίστηκε γιατί είναι η ουσία της πίστεώς μας. Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει κανενός είδους ασθένεια γιατί είναι ο Χριστός, ο ζωντανός Θεός. Το βιώνουμε χρόνια τώρα, με τα θαύματα, με το υπερβατικό. Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα. Είναι άλλο πράγμα ο συγχρωτισμός και άλλο η κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΛΛΑΔΑ 10.03.2020 10:23Μητροπολίτης Σεραφείμ για κοροναϊό: Καμιά ασθένεια δεν κολλάει με την μετάληψη Μητροπολίτης Σεραφείμ για κοροναϊό: Καμιά ασθένεια δεν κολλάει με την μετάληψη

«Είμαι και εγώ νομικός και μπορώ να διαβάζω τους νόμους. Η ΚΥΑ δεν αφορά τη Θεία Κοινωνία. Αφορά τον συγχρωτισμό και τη μεγάλη συνάθροιση. Είναι άλλο πράγμα να μαζευτούν 500 άτομα και άλλο πράγμα το μυστήριο.Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης. Τέλος, ο κ. Σεραφείμ είπε: «Αν με καλέσουν να κοινωνήσω κάποιον ασθενή σε ένα σπίτι, δεν θα πάω;».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο: