Κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο και σε αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν πάει για έλεγχο σε εκκλησία για την τήρηση των μέτρων ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών στα Μεστά.
Την αποκάλυψη έκανε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου με ανακοίνωσή της. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί ο Μητροπολίτης Μάρκος μόλις αντίκρισε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, άρχισε να τους φωνάζει πως είναι ανεπιθύμητοι και τους έδιωξε.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί γράφουν: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αστυνομία ήταν παρούσα στην Πανηγυρική Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου. Βέβαια φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας. Κατά την είσοδο του Σεβασμιότατου στο προαύλιο χώρο του Ι. Ναού οι δύο «άτυχοι» συνάδελφοι μας, που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτυχαν μιας άκρως απαξιωτικής συμπεριφοράς. Μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει: «Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ» και όλα αυτά χτυπώντας την ποιμαντορική ράβδο δυνατά στο έδαφος.Άραγε από πού μας έδιωχνε; Οι συνάδελφοι ντροπιασμένοι και έπειτα από διαταγές που έλαβαν από την Υπηρεσία αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, δεχόμενοι την στήριξη και την συμπαράσταση των παρευρισκομένων. Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοι μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του.
Δεν δεχόμαστε απαξίωση από Κανέναν.»
Από την πλευρά της η Μητρόπολη Χίου Ψαρών και Οινουσσών δεν έχει πάρει ακόμη θέση