Πρώτη προτεραιότητα είναι ο απεγκλωβισμός και η τροφοδοσία των κατοίκων που βρίσκονται αποκλεισμένοι είτε δια θαλάσσης είτε δια αέρος, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου.

Όπως επεσήμανε άμεση προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της υδροδότησης στον Βόλο, εκτιμώντας ότι από αύριο θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Απίστευτο: Βρισιές με ντουντούκα στις 3.30 τα ξημερώματα στο πατρικό σπίτι Δημάρχου με ανήλικα παιδιά > Εκανε λόγο για πλήρη καταστροφή του δικτύου ύδρευσης και τόνισε ότι ήδη έχει ζητηθεί η τεχνική βοήθεια της ΕΥΔΑΠ για την αποκατάσταση της ζημιάς.

«Καλούμαστε να χειριστούμε μία πλήρη καταστροφή του δικτύου υδροδότησης», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Θα τρέξουμε πολύ γρήγορα στο μοντέλο του Ιανού» για την πρώτη οικονομική στήριξη των πολιτών που επλήγησαν από τη κακοκαιρία.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας»

Δεσμεύθηκε για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο για την αποκατάσταση ζημιών σημειώνοντας ότι «θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας».

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την κακοκαιρία που έπληξε περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία επεσήμανε ότι «δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αυτό που συμβαίνει με την κλιματική κρίση, είδαμε τι συνέβη και στην Σλοβενία», τονίζοντας ότι θα διεκδικήσουμε κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ελληνική οικονομία πατά στα πόδια της και έχουμε τις αντοχές να στηρίξουμε τους πολίτες μας για να αντέξουν σε αυτή την καταστροφή», είπε.

Ο πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στο απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης στον Βόλο.

Για απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις τους με την ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου

Στο παιδικό δωμάτιο μέχρι τα 30 οι Ελληνες - Ακρίβεια και χαμηλοί μισθοί τους εγκλωβίζουν στο πατρικό Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png