«Εντός του 2022 θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας» εκτίμησε ο πρωθυπουργός - Συμμετέχω στη συζήτηση ως «πολύ περήφανος Έλληνας», δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer - Υπάρχει αισιοδοξία για ισχυρούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής προόδου, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ

Συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά και τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, πραγματοποιείται το απόγευμα της 29ης Ιουνίου στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Την εκδήλωση χαιρέτισε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε ότι υπάρχει ισχυρή αισιοδοξία ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ισχυρή οικονομική και κοινωνική πρόοδο. Η ανάπτυξη, όπως σημείωσε, δεν θα έρθει νομοτελειακά, θα πρέπει να την κατακτήσουμε. Γι’ αυτό χρειάζονται αλλαγές τομές και ρήξεις

Υπάρχει σειρά ελπιδοφόρων δεδομένων, νεοφυείς επιχειρήσεις, εδραιωμένες επιχειρήσεις που επενδύουν σε πράσινο και ψηφιακό τους μέλλον, ξενιτεμένους νέους που ξαναγυρίζουν. Υπάρχει επίσης ευρύτερη συναντίληψη στην κοινωνία, ότι χρειαζόμαστε στροφή στις επενδύσεις και την παραγωγή, ότι ανήκουμε στην ΕΕ κ.ά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι εντός του 2022 θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας. Αυτό θα πρέπει να γίνει με μία ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες.

Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, αντιμετωπίζει τρεις προκλήσεις:

1. Μία πολιτική με χαμηλότερους φόρους που δεν θα διακινδυνεύει την μακροοικονομική ισορροπία

2. Διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις. «Ουδέποτε αναστείλλαμε τις μεταρρυθμίσεις και τώρα που τελειώνει η πανδημία θα πατήσουμε γκάζι»

3. Το τραπεζικό σύστημα σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση και συζητάμε πλέον για το πώς θα χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία

Η χώρα πλέον είναι πολύ καλά τοποθετημένη για το αναπτυξιακό άλμα. «Να θεραπεύουμε το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που είναι το αναπτυξιακό χάσμα που μας χωρίζει με την υπόλοιπη Ευρώπη», είπε.

Ο Αλμπέρτ Μπουρλά είπε ότι συμμετέχει στη συζήτηση ως «πολύ περήφανος Έλληνας» και δήλωσε πρόθυμος «να συμβάλω πάντα σε κάθε συζήτηση για το μέλλον της χώρας».

«Δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει τη δυναμική να ευημερήσει, για αυτό πρέπει να στηρίζουμε τους νέους» δήλωσε. Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπουρλά όταν μιλάμε για προσέλκυση επενδύσεων, πρέπει να καταλάβουμε ότι το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Εμείς επιλέξαμε πριν από 2 χρόνια να κάνουμε την επένδυση στη Θεσσαλονίκη. Ξάραμε πως η επιλογή της πόλης θα δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν θέλαμε να κάνουμε κανένα «δώρο».

Η Θεσσαλονίκη τράβηξε την επένδυση με το σπαθί της. Επειδή ξέρω τη χώρα και την πόλη, ήξερα ότι υπάρχει μία τεράστια δεξαμενή ικανών ανθρώπων και μία διαφορετική αντίληψη πλέον στην χώρα. Βρήκα αυτό που περίμενα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι». Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που κυρίως θα αναπτύξουμε τεχνολογίες αιχμής, τόνισε.

Δείτε live τη συζήτηση:

Διαβάστε ακόμη:

Ταμείο ανάκαμψης: 8+1 αλλαγές για εφορίες, τελωνεία και επιχειρήσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοι είναι οι όροι της νέας εθελουσίας με πλαφόν €200.000

Bloomberg: Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζεις – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα