«Να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο..

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «όλοι οι Έλληνες ταυτιζόμαστε με συγγενείς θυμάτων βλέπουμε στα θύματα παιδιά και φίλους μας», και πρόσθεσε: «Είπα χθες ο χρόνος δε μπορεί να γυρίσει πίσω και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα για τα αιτία θα γίνει με διαφάνεια και με τη μέγιστη ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Προσπάθησε ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου να επικοινωνήσει το μοιραίο βράδυ; ### Πρόκληση ο εκσυγχρονισμός της χώρας

Σημείωσε ότι χρειάζεται να κάνουμε άμεσα κινήσεις για να βελτιώσουμε το επίπεδο ασφαλείας και τόνισε ότι είναι μάχη διαρκείας με κατεστημένες αντιλήψεις που έρχονται από παρελθόν.

«Εκρηξη» στους αναποφάσιστους και κλείσιμο της ψαλίδας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει και νέα έρευνα

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη χώρα να εκσυγχρονιστούμε να γίνουμε Ευρώπη παντού και όχι σε κάποιους τομείς», ανέφερε στη συνέχεια. «Ζητούμε ένα καλύτερο κράτος με περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία και αξιολόγηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το περιβόητο σύστημα τηλεδιοίκησης θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, χαρακτηρίζοντας μεγάλη πρόκληση να εκσυγχρονιστεί η χώρα παντού.

«Έχουμε αποδείξει ότι αυτές τις μάχες τις κερδίζουμε. Δεν μπορεί να υπάρχουν από τη μια το 112 και από την άλλη να μην μπορούν να συνεννοηθούν δύο σταθμάρχες».

«Να γίνουμε Ευρώπη παντού και όχι σε κάποιους τομείς» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «είμαι ταγμένος σε αυτή τη μάχη, ξέρω ότι έχει και πολύ σκληρές στιγμές όπως αυτή, είναι μια μάχη που κινητοποιεί πολλές δυνάμεις στην κοινωνία».

«Συλλογικό τραύμα»

«Η χώρα βιώνει μία τραγωδία, και δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «είναι ένα τραύμα συλλογικό ανοιχτό και βαθύ, η κοινωνία πενθεί θυμώνει και χάνει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς».

Όπως είπε «δεν νιώθουμε μόνο την ευθύνη αλλά και την ντροπή, το «ποτέ ξανά», να ξεριζώσουμε τις παθογένειες. Είναι χρέος απέναντι στις ζωές αυτών που χάθηκαν και απέναντι στον τόπο μας, να αφήσουμε πίσω μας την όψη μιας Ελλάδας που μας πληγώνει» κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τέμπη: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Ιφιγένειας Μήτσκα - «Το κορίτσι μου πάει… Είχε μόνο όνειρα…» Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png