Πολιτική ΑΡΘΡΑ

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΒΕΛΤΊΩΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ (ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΝΗΓΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΨΗΦΩΝ)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΒΕΛΤΊΩΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ (ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΝΗΓΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΨΗΦΩΝ).
 
Μέχρι τώρα στο πολιτικό μας σύστημα οι "συναινέσεις" επιτυγχάνονταν μόνο ΕΝΤΟΣ ΟΛΩΝ των κομμάτων μεταξύ των πιο κάτω "γραμμών" αντιπαράθεσης:
 
2010-18: Μνημονιακοί vs Αντιμνημονιακοί.
 
2018- σήμερα: Σημιτικοί vs Aντισημιτικοί (στα θέματα εξωτερικης πολιτικής που παρασύρουν και σημαντικά θέματα της ανάπτυξης-οικονομιας).
 
Έτσι, κρυμμένη πίσω από τα πρόσωπα που είναι οι φορείς έκφρασης των πολιτικών που προκύπτουν από την σύνθεση αυτών των "συναινέσεων", δεν γίνεται εμφανής η πραγματική αντιπαράθεση των τελείως αντιθέτων συμφερόντων της "κοινωνικής δεξιάς" (μιας χούφτας οικογενειών διαπλεκόμενων με τραπεζικά και παρατραπεζικα κυκλώματα και ξένα κέντρα) με αυτά , που είναι όλοι οι υπόλοιποι. Δηλαδή ένα συνονθύλευμα από άσχετους εντελώς ανθρώπους.
 
Και έτσι μπορεί να δικαιολογεί και ο Βορίδης την στρατηγική του επιδίωξη "να μην κυβερνήσει ποτέ η αριστερά και οι ελαττωματικές της ιδέες", αυτές δηλαδή που αντιλαμβάνονται την πολιτική με όρους όπως αυτοί οι πιο πάνω. Προς το παρόν τα κατάφερε με την "αριστερά" του, αυτή του Κούλη, εντός του μορφώματος που λέγεται ΝΔ.
 
Τα προβλήματα όμως και οι διεθνείς ανακατατάξεις είναι τέτοιες που οι αμέσως προσεχείς γραμμές εσωκομματικής αντιπαράθεσης για συναινέσεις θα είναι το:
 
Μνημονιακοί Σημιτικοί vs Aντιμνημονιακοί Αντισημιτικοί. Το λες και πρόοδο.
Με μια χρυσή εφεδρεία των πρώτων όμως ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών, σκοταδιστών, στείρων δικαιωματιστων χωρίς προτάσεις, απολιτικ και ακροκεντρώων καταλοίπων προηγούμενων αντιπαραθέσεων, για να εκφραστεί πολιτικά και ο εγχώριος "Τραμπισμός". Το λές και επαναφορά του μεσαίωνα..
 
Ένα συνονθύλευμα από άσχετους εντελώς ανθρώπους. Και επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως έκανε υπουργό υγείας τον Πλευρη επειδή κάποτε αρρώστησε βαριά. Να πούμε ότι ο Πλεύρης έχει εκφράσει κατά καιρούς τις πιο ακραία νεοφιλελευθερες απόψεις για τον χώρο της υγείας, ως "ειδικός" νομικός επί του θέματος, λέει. Έτσι, θεωρείται γι αυτόν αναχρονιστική η Ιπποκράτεια ιατρική για να αντικατασταθεί από κάποια άλλη, αγοραία, χωρίς ΚΑΜΙΑ εμπλοκή του δημοσίου και μόνο με ατομικές ευθύνες.
 
Ότι δηλαδή εγκαταλείπεται τώρα ως αποτυχημένο σε όλη την Δύση, το λανσάρει για πρωτότυπο.
Από αυτό έχει αρρωστήσει και δύσκολα θα συνέλθει.