Το Xenodoxeion Milos, το οποίο φέρει και το ‘’γκουρμέ’’ brand Μilos θα λειτουργήσει στα ‘’δίδυμα’’ νεοκλασικά ιδιοκτησίας του ΜΤΣ πίσω από την Παλιά Βουλή

Εστω κι αν ο τουρισμός στην Αθήνα έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει μέχρι να ανακάμψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα, το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας συνεχίζει να αναβαθμίζεται με νέες μονάδες πολυτελείας.

Ο λόγος για μία από τις πολυαναμενόμενες και πολυσυζητημένες, τα τελευταία χρόνια, νέες αφίξεις 5 αστέρων στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο, στο ακίνητο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, για την αξιοποίηση του οποίου έχει υπογράψει ήδη από το 2017 η Intrakat με το Ταμείο για τη μακροχρόνια μίσθωσή του (20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος 40.000 ευρώ) στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Το Xenodoxeion Milos, το οποίο μάλιστα φέρει και το ‘’γκουρμέ’’ brand Μilos, ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα στο χώρο της γαστρονομίας, πρόκειται να ανοίξει μέσα στο φθινόπωρο, κάτω από τη διαχείριση της Epoque Collection, της boutique εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων, η οποία έχει επίσης στην ομπρέλα της και άλλα καταλύματα πολυτελείας όπως τα ΟΜΜΑ Santorini, Κefalari Suites κ.ά.

Το νέο ξενοδοχείο του Συντάγματος φιλοδοξεί να προσφέρει μία νέα σελίδα στο κομμάτι της φιλοξενίας της πρωτεύουσας συνδυάζοντας boutique φιλοξενία και υψηλή γαστρονομία, με ‘’όχημα’’ την υπογραφή ενός από τα πιο γνωστά διεθνώς ελληνικά εστιατόρια ώστε να αποτελέσει και γαστρονομικό προορισμό.

Το νέο boutique “Xenodocheio Milos” 5 αστέρων κατασκευάστηκε από την Intrakat σε σχέδια των Divercity Architects, στα ‘’δίδυμα’’ νεοκλασικά πίσω από την Παλιά Βουλή, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής.

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 4.400 τμ και αποτελείται από ισόγειο, 5 ορόφους και 2 υπόγεια ενώ είναι δυναμικότητας 43 κλειδιών.

Το κτίριο διαμορφώνεται από δύο «δίδυμα» διατηρητέα που ενοποιούνται από μια μεταγενέστερη γυάλινη προσθήκη στους τελευταίους ορόφους και ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

H λειτουργία της νέας μονάδας είχε προγραμματιστεί για νωρίτερα και μάλιστα κάτω από την επωνυμία Αthens Townhouse Ηotel, ωστόσο ο σχεδιασμός άλλαξε άρδην στην πορεία όπως και το χρονοδιάγραμμα που μετατέθηκε προς τα πίσω αφενός λόγω του όγκου των απαιτούμενων εγκρίσεων, αφετέρου λόγω της πανδημίας που έφερε τα πάνω κάτω στον τουρισμό.

Διαβάστε ακόμη:

Ανασχηματισμός «ανοιχτών μετώπων» – Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ελίζαμπεθ Χολμς: Αρχίζει η δίκη της γυναίκας που έστησε τη μεγαλύτερη επιχειρηματική απάτη στις ΗΠΑ

Ακίνητα: Αυξημένη ζήτηση και άνοδος τιμών – Μεγάλη ζήτηση για ανακαινίσεις (πίνακες)