Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου θα λάβει σήμερα το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος».

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – στις 11 πμ. – ο υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης θα παρουσιάσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ στις 15.00 θα δοθεί στη δημοσιότητα σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Εργασίας.

Ολη η δημοσκόπηση της GPO: Οι δημοφιλίες, η πρόθεση ψήφου, οι υποκλοπές - Διαβάστε επίσης: Μίνι Ασφαλιστικό: Επτά ρυθμίσεις – ανάσα για τους ασφαλισμένους

Το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο – μεταξύ των άλλων – περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για χιλιάδες ασφαλισμένους, κυρίως δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και για – παλαιούς και νέους – οφειλέτες του ΕΦΚΑ**.** Με τις διατάξεις του τίθεται ως όριο παραγραφής αξιώσεις του ΕΦΚΑ από τις επιχειρήσεις ή τους αυτοαπασχολούμενους για ασφαλιστικές οφειλές, τα 10 έτη. Η διάταξη αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε πως η 20ετής παραγραφή, που όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι αντισυνταγματική**.** Επίσης, οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης οφειλών**,** γίνονται 24 από 12, προκειμένου ο ΕΦΚΑ να εναρμονιστεί με την Εφορία.

Στο σχέδιο νόμου θα υπάρξει παρέμβαση ώστε η κράτηση 1% από τους μισθούς του δημοσίου**,** να πηγαίνει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Αυτό που εξετάζεται από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και -κυρίως- Οικονομικών είναι είτε αυτή η εισφορά να καταργηθεί, είτε να προσμετράται στις τακτικές εισφορές προς το ΤΠΔΥ και να έχει έτσι ανταποδοτικότητα στο εφάπαξ που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Πηγή: OT

Υποκλοπές: Σήμερα ο δεύτερος γύρος σύγκρουσης στη Βουλή Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png